Mi is lehet?

Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni mi is lehet a probléma? Kb két éve kezdődhetett a panasz.Futásnál hamar kimerülés.szív szúrás nehezebb légzés, hát fájdalom.Ziháló kilégzés.Elmentem a háziorvoshoz. Elküldött tüdő kivizsgálás, asztmára tippeltek de nem használtak a különböző készítmények.Teljes kivizsgálás.Vér oxigén, ekg, légzésfunkció, hörgőtükrözés.Semmi azt mondták talán idegi alapon lehet.majd egy éve kb kardiológiai vizsgálat Holter, szívultrahang, terhelés. Azt mondták magasabb frekvencián van a szívem. Nyáron jött először elő a ritmuszavar.Fáradtság, hátfájdalom, alvási zavarok. Majd megint elmentem kardiológiára az sztk ba.Elmondtam hoyg a bordám körül néha szúró érzés a szívben, hát fájdalom.Terhelést nem bírom.Hamar felszalad a pulzusom.Van hogy naponta 15 melléütés van hogy csak 1-2.Feltették a holtert pont az nap 1-2 melléütés volt azt mondták ezzel ne foglalkozzak.Igyak napi 3 liter vizet. szedjek magnéziumot. A nyártól előre félek. Meleget nem bírom. A napokban olyan mint ha többszöri beleszúrás lenne a szívembe különböző helyekről, melléütések és olyan mint ha nehezebb lenne a légzés alapjáraton is.31 éves vagyok naponta mozgok a munkám során.178 cm vagyok 90 kg jó kötésű.Nem gondolnám hogy ez természetes. Mi lehet a probléma? Esetleg hol tudnám tünetesen kivizsgáltatni magam? Köszönöm előre is a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, Önt elég alaposan kivizsgálták, úgy tűnik és nem találtak szervi eltérést. Extraszisztolé bárkinél előfordulhat, néhánynak nincs jelentősége (akár 100-nak sem) Napi kb 100000 szívdobbanásból 1-1 melléütésnek nincs következménye. A tünet észlelésekor megijedhet, emelkedik a stresszhormonok szintje, ez áll valójában a panaszok hátterében. Esetleg érdemes lenne egy ismételt terheléses EKG-t csinálni a panaszok objektivizálására. Az, hogy előre fél a nyártól, valóban nem természetes, mindenképpen csökkenteni kellene a szorongást, akár pszichológus segítségével is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 21., 22:16 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 13:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szív dobbanások,magas pulzus
Tisztelt Doktornő! 22 éves nő vagyok. Családomba előfordult magas vérnyomás,illetve édesanyámnál billentyű gondok,édesapám infarktusba...
Extra Systole
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...