Vélemény?

Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak kifulladtam lépcsőn, dombon,,..akkor egy tüdőgyulladás, mellhártyagyulladásom is volt, így derült fény erre a szívállapotra. Voltam Pécsen a Szívcentrumban és ott teljes, több órás kivizsgálásom volt ahol, elmondták, rövidebb egy billentyűm és néha letapad, vékonyak az erek, gyenge a szívizom és idősebb embernek felel meg a szívem, koromhoz képest.. Nem tartottam fontosnak, nem jártam kontrollra... (hiba volt, tudom már..) Évek múlva többször éreztem nehéz légzést, szédülést remegést a szívemnél és időközönként mintha megcsípne az áram az utcán menetbe is felkiáltok akaratom ellenére a fájdalomtól...ez max 3 másodperc,, de mintha szívembe csípne valami...elmentem orvoshoz,, azt mondta vírus,, rosszabbul lettem az nap vissza mentem ismét, de másik Doktornő volt (idősebb, anyukám volt orvosa, aki meghalt szív és veseelégtelenségben.56 évesen) azonnal EKG,, majd szív röntgen,, de mondta, nehéz elkapni,, azt nem tudom mit...majd későbbiekben, felkerestem kardiológust...társult hozzá ritmus zavar, fulladás, erős mellkasi fájdalom s szédülés..,, Pár napja 3x is összeestem, ájulás szerű, szédülés, remegés, összecsuklás és erős mellkasi fájdalom....felkerestem aznap egy orr fűl gégészt,, azt gondoltam tüdőgyulladás...volt mellkas, arcüreg röntgen..minden rendben, szerinte kardiológia,, beutalt,.. azt mondta, fellazult billentyűzet pánikbeteg vagyok. (ezt nem gondolom, stresszes életet élek, de olvastam s rám nem az jellemző) elmentem ahhoz az orvoshoz aki beutalt Pécsre 15 éve...Szívcentrumban dolgozott korábban...sajnos nem ott van már lakcímem nem tudott segíteni, de o elolvasta az összes papírom, nem úgy mint aki pánikbetegséget mondott,, 3 perc vizsgálat után s papírjaim nem érdekelték...elolvasva, összegezte, hogy sokat romlott az állapotom,, EKG nála is mint mindenkinél szóivritmust mutatott,, pihenő állapotban.-meghallgatta a szívem sz sem tetszett neki...mondta hogy be kellene feküdnöm a kórházba, mert fellazult billentyű emelkedett visszaáramlást, ki kell vizsgálni s egy hetes EKG javasolt.. Sajnos o nem tud mit tenni,, azon kívül, hogy itt ahol élek, elküldi az orvosomnak a kartonom és összegzi amit látott, gondol, javasol. Szűkségem lenne egy kivizsgálásra? Hogy tudnék eljutni egy olyan kardiológushoz akit érdekel a problémám és segítene, hogy ne fulladjak stb. Köszönöm válaszát..

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező, a területileg illetékes szívcentrum ritmus ambulanciájára kellene elmenni a további teendők megbeszélésre. Eddigi leleteit vigye magával! Ismételt eszméletvesztés, súlyos rosszullét esetén mentőt kell hívni, és így a megfelelő ellátási helyre fog kerülni az eszméletvesztés okának tisztázására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 19., 19:37; Megválaszolva: 2016. január 19., 23:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívritmuszavar vagy Pánikbetegség
Ritmuszavar
Szívritmuszavar