laborértékek

Tisztelt Doktornő 39 éves párom decemberben 2 hónapja tartó rosszullétekkel, szívdobogás érzéssel, köhécseléssel, gyengeséggel, ájulásérzéssel, és indokolatlan kimerültséggel kűzdött. Pharmaton vital kúrán túlvolt. A háziorvos EKG - t és melkasröntgent írt ki, melyek eredménye negatív lett. A laboreredmények közt viszont szerepl 4 érték, melyek tartományon kívül estek, de ezekre annyit mondott a Dr. Úr, hogy normális a laborja. Ezen értékek: Eazinofil: 1, 4 KOleszterin: 6, 7 Triglicerid: 4, 29 Gamma GT: 58 A vérvétel előtt egy kávét megivott. A rosszullétek valamennyire ritkultak, de azóta is fenáll a kóros fáradékoyséág, kimerültség, rossz közérzet, amire szintén azon választ kaptuk egy fizikális hasi vizsgálat után, hogy minden rendben van. Egy gyomorsavcsökkentő gyógyszert írt fel még a Dr.Úr, mert érzett gyomorfájdalmakat, mellkasi feszülést is. Kérdésem az lenne, hogy valóban nem kell ezen határon kívül eső laborértékeknek jelentőséget tulajdonítanunk? Kicsit aggódom, mert azóta is gyengének látom, ami egyáltalán nem volt jellemző rá az utóbbi években. Továbbinduljunk valamilyen irányban? Mert a hatrétékekhez képest én nagy eltérést látok. Előre is köszönöm a segítségét Üdvözlettel: Róth Adrienn

Dr. Molnár Dóra válasza fáradékonyság témában

Kedves Kérdező, a triglicerid és koleszterin értékek valóban említésre méltóan magasabbak, diéta és ismételt vizsgálat szükséges, lelet függvényében lehet dönteni a továbbiakról (természetesen a többi kóros érték ellenőrzése is javasolt) . A panaszok alapján komplett kardiológiai vizsgálat is ajánlott. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 11., 15:05; Megválaszolva: 2016. január 12., 23:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vashiányom lenne?
Tisztelt Doktorúr/nő! Nemrég iskolai orvosi vizsgálaton voltam, ahol a doktornő a zt mondta, hogy szívzörejem van. A beutalóra ezt írta: ''vitium...
szívinfarktus?
gyors szívveréssel kezdődött.álmomból ébredve riadtam arra, hogy a szivem esze veszettül vert.elmentem orvoshoz, elküldtek vérvételre, EKG-t néztek...
Fáradékonyság
Egy jó ideje kb.4éve nagyon gyorsan elfáradok Vérnyomásom napi 2x1tbl.Coryol mellett rendes értéket mutat 130/80 pulzus 56-72közöttCOPD -met1kaps...
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.