Koleszterincsökkentő gyógyszer

Tisztelt Doktornő! Koleszterin ügyben szeretnék tanácsot kérni – azt is mondhatnám tisztán látni. 72 éves vagyok. 168 cm magas, 65 kiló a súlyom. A labor az alábbi értékeket mutatta: 2013 2014 2015 Koleszterin 5, 26 mol/l 5, 89 mol/l 5, 63 mol/l Triglicerid 1, 21 mol/l 1, 19 mol/l 0, 81 mol/l HDL 1, 7 mol/l 1, 69 mol/l 2, 23 mol/l LDL 3, 01 mol/l 3, 66 mol/l 3, 03 mol/l A nyaki ultrahang vizsgálat a kornak megfelelő állapotú ereket mutatott. Abban szeretnék tanácsot kapni, kell-e ezek után koleszterin-csökkentő gyógyszert szednem? (Miután 2014-hez képest gyógyszer nélkül – ügyelve arra, mit is eszek – csökkent az összkoleszterin, valamint a „rossz” koleszterin – és emelkedett a „jó” koleszterin szintje.) Ezekről a gyógyszerekről ugyanis sok jót nem hallottam, azon felül, hogy csökkenti a koleszterint (? )

Dr. Molnár Dóra válasza koleszterin szint témában

Kedves Kérdező, gratulálok a jó eredményekhez! Az egyéb betegségeiről és kockázati tényezőiről is jó lenne tudni, de ezek az értékek valóban nem igényelnek feltétlenül gyógyszeres kezelést. A megfelelően adagolt koleszterin csökkentő lassítja az ér beszűküléséhez vezető folyamatokat, a legtöbb esetben mellékhatás nélkül. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2016. január 08., 17:23; Megválaszolva: 2016. január 09., 07:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
alacsony HDL koleszterin szint
Tisztelt Doktornő! Az éves kivizsgálás során az alábbi vérzsírokra vonatkozó értékeket kaptam: Koleszterin: 4, 3mmol/l Triglicerid...
Lipémiás vérminta
Jó napot Kívánok! Marfarint szedek INR eredményem lipémiás lett! Mit jelent milyen gyógyszert szedjek rá? Már kellett szednem koreszterin...
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...