Koleszterin változás

Tisztelt Doktornő/úr! Minden laborleletem évek óta rendben van, kivéve a koleszterinem. 2021.01.15. értékek (kb 106 kg voltam) Koleszterin: 6,6 (korábban sose volt ENNYIRE magas) Triglicerid: 0,71 HDL: 1,49 LDL: 4,79 A lelet után a következő változásokat történtek: Elkezdtem sokat mozogni (min. napi 40 perc) , a szemhéjamról leműttettem a xanthelasmát (az orvos szerint oda is "menekülhetett" a koleszterin) és az üzemorvosom tanácsára elkezdtem gyógyszert szedni: Roxera 5 mg rozuvasztatin tabletta napi 1x1. Próbálok a táplálkozásra is figyelni, kevés zsíros étel, kevés szénhidrát stb. Jelenleg 99 kg a súlyom, tehát sikerült fogynom is. Ma (2021.04.16.) , három hónap elteltével újra csináltattam egy labort és úgy érzem kicsit átestem a ló túloldalára: Koleszterin: 3,3 Triglicerid: 0,63 HDL: 1,37 LDL: 1,64 (!) Kérdésem, hogy Ön szerint most min kéne változtatni, mert olvastam, hogy a túl alacsony koleszterin sem jó. Esetleg hagyjam el a gyógyszert és 3 hónap múlva újra labor? Vagy nem valós veszély ez az alacsony szint? Természetesen fogok konzultálni a gyógyszert felíró orvossal is, de több orvos véleménye érdekel. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Koleszterin szint témában

Kedves Kérdező!

További gyógyszerszedésre vonatkozóan konkrét tanácsot a Webbeteg felületén nincs jogosultságom adni, hiszen nem ismerem, hogy van-e valamilyen szív és érrendszeri betegsége, volt-e , van-e a családjában ilyen beteg, ami rizikótényezőt jelenthet Önnek. Mindenesetre jó úton halad : a mozgás, fogyás , étrendi változtatás további folytatását javaslom. A laboratóriumi lelet nagyon jó, de gyógyszer szedés mellett, így egyelőre nem javasolnám az elhagyását, túl rövid idő telt még el a kezdetétől és igen kis adagban szedi. Próbálja folytatni a fogyást, a mozgást.

Kérdés: 2021. április 16., 12:33; Megválaszolva: 2021. április 26., 21:38
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Hosszan tartó kortikoszteroid...
Tisztelt Doktornő! Flutirin orrsprayt használok az allergiás tüneteimre már több, mint 10 éve, nagyobb adagokban, aminek a leírásában az alábbi...
Táplálékkiegészítők keverése
Tisztelt Webbeteg! Koromból fakadóan egyre többet foglalkoztat a korral járó egészségügyi problémák megelőzése. Nem részletezném a...
Miért nem tudok életmódot váltani?
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok életmódot váltani? Többször nekifutok, hogy elhagyom a lisztes, cukros egészségtelen dolgokat, de max 1...
Magnézium szedés