Kardiológiai lelet

Tisztelt Doktor Nő! Segítségét szeretném kérni a szívultrahangos leletem értékelésében. Magas vérnyomásom van.Napi egy fél szem gyógyszert szedek. Az orvos azt mondta, hogy enyhe billentyű elzáródás van, ezzel nincs teendő, szedjek Magne B6-ot. Leletem.: Aorta gyök: 25mm aorta bill.szabad Aortavmax: 1, 02m/sec Pulm vmax1, 23 m/sec Bal pitvar 30mm Mitrális bill.szabad bal kamra 45-29mm EF: 58% Septum hátsó fal9-8mm Pericard fluidum nincs Segmentális falmozgászavar nem látható E/A 1 DT: 200msec RVSPnorm e/a 0, 09/0, 14 syst.v0 12m/sec AI. jelzett Az aorta ív ép Diagnózis: Hypertonia, CM sec, Insuff valv aorta jelzett. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező, egy enyhe aorta billentyű záródási hibán túl a szíve rendben van. Az is lehet, hogy ez a hiba már régi. Néha ellenőritesse a billentyű állapotát (1-2 évente) . A vérnyomása lehetőleg 130/80Hgmm körül, vagy alatta legyen. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 04., 16:30; Megválaszolva: 2016. január 05., 23:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedő, lépcsőzés...
Extra Systole
Szívizomgyulladás - lehetséges?
Infarktus lett volna?