kamra extra/tachycardia

Tisztelt Doktor Nő! Segítésgét kérném. Pár hete extra ütéseket éreztem, amik megijesztettek. Nem vagyok pánikbeteg, de hajlamos vagyok túlstresszelni dolgokat. Úgy gondoltam, hogy saját magam generálom ezeket, hiszen nagyon megterhelő 3, 5 éves életszakaszon vagyok túl, de azért elmentem orvoshoz. Echo során enyhe Ti és enyhe Mi-t állapítottak meg. Volt Holter is és ennek eredményével kapcsolatban kérném ki a véleményét. Sajnos végigolvastam egy csomó mindent az interneten kamrai tachycardiáról, a legtöbb helyen azt írják, hogy hirtelen halálhoz vezethet, úgyhogy most tényleg teljes a pánik részemről. A holter: viszonylag gyakori VEs ütések, ennek max. szmáa 1 perc alatt: 14. Ritkán előforduló SVES ütések, leghosszabb NSVT 7 tagú. 99, 72 % normál ütés. 2, 5 ml Concort kaptam, napi 0, 5 adagolással, 1 hónap múlva kontroll holter. Rettegjek? Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, ne rettegjen semmiképp sem. A javasolt gyógyszer javíthatja a panaszait. Amennyiben nem javulnak a panaszok mégsem, az Önhöz közeli orvosi egyetem Kardiológiai Klinikáján a Ritmusambulanciát keresse fel a további teendők megbeszélésre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.

Kérdés: 2015. december 30., 17:46; Megválaszolva: 2015. december 31., 00:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extra Systole
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...