aorta insuffiientia

Tisztelt Doktorrnő! 14 éves korom óta "szenvedek" ebben a betegségben, amelyet külső mellkasi trauma okozott (mellkason rúgott egy ló) . A balesetet követően 7 hónap múlva megműtöttek és aorta billentyű plasztikát végeztek (leszakadt bal coronarias és noncoronarias billentyű reinplantálása) . Tiszteletteljes kérdésem az volna, hogy Ön szerint mit tudnék sportolni ezzel az állapottal? TRX edzésre vagy aerobicra gondoltam, de a TRX-et részesíteném előnyben. Az utolsó leletem 2013.06.25. eredményéet írnám le a következőkben: Státusz: Jó általános állapot, normál intenzitású ritmusos szívhangok. Bps III-ban sejthető dyastoles regurg zörej. Tüdők tiszták. Máj, lép nem nagyobb. Sebe gyógyult, lobmentes. RR: 110/70 Hgmm, Súly: 58 kg, Sat: 98 % Echokardiográfia eredmény: Jelzetten tágabb bal kamra, jó kamrafunkciók. Ao asc: 1m/sec.. Al min grad, centrális, jól láthatóan centrális coaptatios zavar miatt. A descendensben revers flow nem látható. Ao desc: 1, 3 m/sec, A: 0, 6 m/sec M mód: BK: 51/28, FS: 44% EKG: 61/min frekvenciájú sinus ritmus. Kp. tengelyállás. Kamraterhelés és/vagy pitvarterhelés nincs. Norm. átvezetési idők. Repol zavar nincs. Vélemény: Igen jó postoperatív állapot. Minimális, haemodinamikailag nem jelentős centralis aorta insuffitientia. Bal kamra volumenterhelés gyakorlatilag nincs. Jó balkamra funkció. Kardiológiai teendő nincs. Életmódbeli korlátozás nem szükséges. Endocarditis profilaxis továbbra is indokolt. Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza aorta billentyű mütét után témában

Kedves Kérdező, a leírás alapján úgy tűnik, hogy Önt jól meggyógyították, a fenti mozgásformák végezhetőek. A bemelegítés és a fokozatosság, valamint a levezetés, és nyújtás szabályainak betartása javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 17., 17:44; Megválaszolva: 2015. november 17., 21:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés