Vérnyomás ingadozás, szívszorító érzés

Kedves Dr. Nő! Azzal a panasszal írnék hogy az utóbbi időben nagyon erősen dobog a szívem és a pulzusom is magas szokott lenni, ám a vérnyomásom pedig alacsony. Nehezen kapok levegőt, néha olyan mintha az orromat eltömítené valami, ám mély levegőt is nehezen veszek, szív szorító érzésem van olyan mintha nyomná valami a mellkasomat, és ez így van egész nap ha reggel ezt érzem. Van hogyha 5-6 órát alszok teljesen normális minden, persze azért levegőt nehezebben kapok de szerintem ez betudható allergiának amire szedek gyógyszert, illetve kisebb orrsövény ferdülésnek. Amikor pedig 9-10 órákat alszok ezekkel a tünetekkel kelek fel. Szoktam edzeni is általában het 2x-3x, vizet rendesen iszok egész nap az iskolába is ám mintha nem maradna meg mert mindig Wc-re szaladgálok. Gyümölcsöt-zöldséget eszek rendesen mert a laborvizsgálat kimutatta hogy alacsony a kálium szintem, amit rendesen pótolok is be. Régen nagyon sokat idegeskedtem, és szorongtam, de már lassan 1 éve teljesen kijöttem ebből a szorongós, pánikos dologból, semmin se idegeskedek, semmin se szorongok, nagyon nyugodt vagyok boldog és jó kedélyű egyedül ezek a tünetek akadályoznak a nevetésben, vagy az intenzívebb mozgásban, lépcsőzésben. Háziorvosomnál is voltam és természetesen a szorongásra meg a pánikra akarta fogni az egészet, én pedig megmondtam neki hogy nem, teljesen nyugodt ember vagyok, ez szerintem egy olyan ok amit ráfognak egy emberre, és persze el is hiszik. Voltam kardiológián megállapítottak egy kis szívzörejt, és ez az orvos hívta fel a figyelmem a kálium hiányra, mert a háziorvosom meg nem mukkant volna.Néha amikor ezek a tünetek vannak úgy érzem lassabb a reakcióidőm, picit zavartabban csinálok ezt azt és minimálisan szédülök is. De ezek ellenére tudok figyelni, szóval nem olyan krónikus hogy ne tudjak felülkerekedni rajta mivel ha valamit meg akarok csinálni azt meg akarom csinálni.Van hogy a látásom picit homályosabbá válik, ám van szemüvegem, de érzem hogy nem azért nem látok hanem a vérnyomásom miatt.Konkrétan azt se tudom már kihez forduljak mert a háziorvosomhoz megint elmennék szerintem rám fogná még jobban hogy jaj te szorongsz meg pánikbetegséged van. Az a baj hogy nem tudnék neki 1 dolgot se felsorolni hogy mitől tartok, vagy mitől szorongok. Egyedül edzés előtt hogy ne ugorjon ki annyira a szívem hanem azért bírjam szusszal a dolgot, ezért is csak annyit edzek amennyit birok.És szerintem ez sem pszichés dolog. Azt viszont beismerem hogy nagyon sokáig volt gyomoridegem és idegeskedtem sokat, de a saját érdekemben meggyógyítottam magam rengeteg lelki tanácsos cikkeket olvastam, és sok sok dologra magam jöttem rá, ezért már nem tudok min idegeskedni mert a jelennek élek és a "lesz ahogy lesz" elvet követem, és még azt hogy ami nem jó nekem azt soha többé nem erőszakolom magamra rá. Lehet hogy ez a szívdolog ennek a nyoma, hogy most szívom meg a hónapokig tartó idegeskedést, de direkt azon vagyok már hogy semmin se idegeskedjek, és ez teljesen jól is megy.Tehát nagyon örülnék valamiféle normális válaszra, tippre, lehetőségre hogy mégis mit csinálhatnék. Mert ennek így semmi értelme. Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Gratulálok, hogy egyedül ilyen sokat tett a lelki egészség helyreállításáért. Két dolgot javasolnék: az egyik- pajzsmirigy hormon vizsgálat, illetve vérkép és esetleges vashiány ellenőrzése, illetve ismételt kálium meghatározás (vérvétellel) , a másik: Holter vizsgálat (24 órás EKG monitorozás) a szívritmus pontosabb analízise érdekében. Eredmények függvényében lehet dönteni a további teendőkről. Ha normál táplálkozás mellett ismét alacsonyabb lenne a kálium szintje (és nincs hasmenése, vagy nem szed vízhajtót) , akkor ezt is tovább kell vizsgálni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 15., 15:20; Megválaszolva: 2015. október 15., 22:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar?
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....
Hirtelen szívdobogás és enyhe...
Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet...
Volt pánikos
PSVT Gyógyszere
Tisztelt Doktor nő! A feleségemnek az elmúlt hónap elég stresszes volt, mind a munkahelyén, mind a családban, nagyon-nagyon megviselte, hogy...