MPS, alacsony pulzus, nehézlégzés, nagyfokú fáradékonyság, szédülés, enyhébb mellkasi szúrás

Üdvözlöm Doktor Nő! 18 évesen MPS-t állapítottak meg nálam. Úgy tudom ez okozhat nehézlégzést, néha szívszúrást, fáradékonyságot, ájulásérzést, szívritmuszavart néha. Ezek a tünetek azóta is jelentkeznek időközönként. De most ez eléggé felerősödött. Magasvérnyomásra évekig szedtem gyógyszert. Ezt már majd egy éve abbahagytam, mert nem éreztem, hogy szükséges. Most kb. két hete sokszor enyhén szédülök, a vérnyomásom a korábbiakhoz képest eléggé lecsökkent. 105 per 65 körüli értékeket mérek. A pulzusom esténként lemegy 53 per percre. Volt, hogy 95-ös szisztolés értéket is mértem. Nekem ilyen alacsony pulzusom soha nem volt ezelőtt, és félek, hogy valami baj van. A szívem elég sokszor kihagy. EKG-n voltam pár napja, de épp akkor nem volt kihagyás. Szeptember elején megyek kardiológiai kivizsgálásra, és holtert is tesznek fel. De addig is nagyon félek, hogy valami nagyobb baj lesz. Voltam orvosnál, aki az extraütésekre vérnyomáscsökkentőt írt fel újra, de ilyen alacsony pulzus miatt nem merem bevenni. És ha felállok, sétálok, vagy erősebb mozgást végzek, azonnal érzem, hogy még nehezebb a légzésem. Azt szeretném kérdezni, hogy a vizsgálatig, ami még egy hónap, kell-e félnem, hogy ezek alapján a tünetek alapján nagyobb baj lesz? Sajnos ez volt a legközelebbi időpont. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, a pulzusát mérheti alacsonyabbnak a szokásosnál az extraszisztolék miatt is, mivel ezt a vérnyomásmérő készülékek, vagy Ön tapintással, nem biztos, hogy érzékeli. A vérnyomása a meleg miatt is lehet alacsonyabb, de az automata mérőket az extraszisztolé is megzavarhatja. Szóval a vizsgálatot meg kellene várni, kifejezett rosszullét esetén sürgősségi ellátást kell igénybe venni. Magnézium tartalmú recept nélkül kapható készítmény alkalmazása megpróbálható addig is a tünetek csökkentésére. Megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is ügyeljen! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 05., 23:26; Megválaszolva: 2015. augusztus 06., 00:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után