Nyugtatót szeretnék szedni, de magas a pulzusom

Tisztelt Doktornő! Több éve magas a pulzus számom- 85-95 között nyugalmi állapotban is. A vérnyomásom viszont -legalább 30 éve alacsony. (100/65-95/62) Voltam kardiológiai kivizsgáláson, 24 órás gépet is kaptam. Azt mondták, hogy ami a szívritmust csökkenti az a vérnyomást is csökkenti, vagyis nemigazán tudnak rá megoldást, - (azt mondták, ne mászkáljak egyedül ha ilyen alacsony a vérnyomásom-) igyak kávét, de soha nem kávéztam- nem dohányzom- és ha most elkezdeném, lehet, hogy még szaporább lenne a pulzusom. Sajnos sokat idegeskedem, sok stressz ért azt is mondták, hogy idegi alapon van az egész. Volt, hogy olyan rosszul lettem, hogy a KardiológiAI Intézet intenzív osztályán kötöttem ki, de ott sem találtak súlyos szervi elváltozást. Azt mondták, hogy azért látszik az EKG -n a "vegetatív ingerület zavara ".Nyugtatót nem szeretnék szedni. Mit tanácsol, mit tegyek? Üdvözlettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Kérdező, lehet, hogy érdemes lenne mégis kis adagú bétablokkoló terápia elkezdése, mivel ha csökkenne a pulzusszám, természetes módon kissé emelkedne a vérnyomás, így bár vérnyomáscsökkentő hatású is a gyógyszer, ez nem biztos, hogy tünetet okozna. Ezt a kérdést mindenképpen kardiológussal beszélje meg, aki a leleteit átnézve erről döntést tud hozni. (Nem tudom, hogy pajzsmirigy funkció meghatározás történt-e, illetve esetleg más belgyógyászati problémák is állhatnak a háttérben, ezért ezt is tisztázni kell.) Alkati is lehet a probléma, tekintettel a több évtizedes panaszra, megfelelő folyadékbevitel (koffeinmentes! ) - 2-3 L-, rendszeres mozgás, pl. intenzív gyaloglás, kerékpározás is csökkentheti a tüneteket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. július 18., 08:56; Megválaszolva: 2015. július 19., 15:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után