Holter vizsgálat eredménye nagy dobbanások miatt

Tisztelt Doktornő! Egy éve PSVT miatt ablációt végeztek nálam. Minden rendben volt. Nemrég voltam kontrollon, ott is ekg szívultrahang rendben volt. Azonban egy hónapja érzek alkalmanként bedobbanásokat, igen nagyokat, ezt jeleztem a kontrollon ahol mondták ezek csak extrasystolék nem érdemes foglalkozni vele, de holter vizsgálatra jelentkeztem. Az alábbi diagnózist kaptam: Sinus ritmus. VES, VT, SVES, SVT, PF, sign. STeltérés nem volt. Nem igazán értem ez mit jelent. Remélem tud tanácsot adni, hogy hova kell ezzel fordulnom. Válaszát előre is köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, a tünet valószínűleg nem a korábbi ablációval függ össze. A panasza a leírás alapján valóban extraszisztolé lehet: ez egy nem sorban érkező ütés, amely után rövid szünet következik, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Legtöbbször speciális kezelést nem igényel. Kialvatlanság, fáradtság, stressz, bizonyos belgyógyászati és kardiológiai problémák is fokozhatják a ritmuszavar gyakoriságát. A Holter vizsgálat leírása alapján nem volt aznap semmilyen ritmuszavara Önnek. Gondolom, hogy már észrevette, hogy nem mindig jelentkeznek a bedobbanások, ezért a vizsgálat nem feltétlenül mutatja ki. Ha gyakori az extraszisztolé, akkor könnyebb rögzíteni. Megpróbálhat szedni magnézium tartalmú étrend kiegészítőt, használati utasítás szerint, enyhítheti a tüneteket. Amennyiben nagyon panaszos, akkor még érdemes esetleg egy laboratóriumi vizsgálatot csináltatni egy-két belgyógyászati probléma kizárására, és egy terheléses EKG-t is végezni annak tisztázására, hogy erőteljes fizikai aktivitás okoz-e EKG eltérést. A leletek alapján lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. június 12., 16:24; Megválaszolva: 2015. június 14., 23:32
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...
Extra dobbanások