mitralis prolapsus

Tisztelt Címzett! Van egy mitralis prolapsusom, mely (kéthegyű billentyű prolapsus, insuff látható, mitrális melső vitorla lazább szerkezetű) régóta. Teljes körű kivizsgálásom történt (hashimotom van, egyelőre gyógyszer nem szükséges, 10 éve a tsh-m (1, 9-3-3, 8) és minden más szükséges érték normál) egy klinikán, saját magam megnyugtatására történt a vizsgálat. Viszont a mitrális prolapsusom miatt a kardiológusom generalizált szorongást diagnosztizált (kialakult) és egy minimális refluxot. Volt rajtam holtermérő 24 órás, terheltem magam, amennyire lehetett a szteroid után, ahogy bírtam, az nap minden össze is jött: (idegesített a holtermérő is, szorongtam, el is mozdult, amit én nem vettem észre, de vannak értékelhető eredmények. Supraventikurális arrythmia: Sves 3, Coplet 1, sinus tachicardia időnként/elvétve, extrasystoles nem mutatkozott, pedig szoktam néha érezni, hogy nagyobbat dobban a szívem, van mikor egymást követően 3-4 dobbanást is érzek, de ez ritka. Sajnos engem tavaly pajzsmirigy miatt elkezeltek, hormontúladagolásom lett, így jelentkeztek az ütések, innen indult minden, és sajnos véletlen szedtem szteroidot (3 hónapig nagy dózisban 60 mg-ot) is a pajzsmirigyemre, a gyulladásra, amely 9 helyett 59 volt! Innentől kezdve kezdődött nálam a szorongás. Nagyon aggasztanak ezek az érzések, hol szúr a bal mellem alatt, hol azt érzem fáj, hol belső remegést érzek, ha rá stresszelek akkor meg még rosszabb. El vagyok keseredve, az eredmény miatt. Aggódok! Ön mit tanácsol? Ezzel együtt lehet élni? Lehet ezt valamivel csökkenteni? Tisztelettel: Kecskés Marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapszus témában

Kedves Kérdező! A mitrális prolapszus enyhe formája, amely Önnek van, nem betegség inkább állapot. A pajzsmirigy betegség okozta tünetek váltják ki Önben a szorongást, amely további panaszokat okoz, rontja a közérzetét. Extraszisztoléi mindenkinek vannak, 1-1 "melléütés" nem jelent veszélyt. Fontos lenne a szorongás kezelése, pszichológus igénybevételével. Addig is javasolt rendszeres könnyű-közepes testmozgás naponta, olyan mozgásformát válasszon, amelyet szívesen végez! Séta, tánc, úszás, kerékpározás stb. segíthet csökkenteni a feszültséget, és kedvező szív- és érrendszeri hatásai vannak. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. április 27., 15:51; Megválaszolva: 2015. április 27., 20:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Sportolhatok-e?
Tisztelt doktornő! Körülbelül 20 évesen a háziorvosom szívzörejt fedezet fel nálam, majd beutalt a kardiológiára. Ahol ultrahangos vizsgálatot...
összetett szívproblémák
Tisztelt Doktornő! Évek óta kínlódok a szívemmel. 35 éves, vékony alkatú nő vagyok.Két fő problémám van: az egyik, hogy nem tudok a bal...
Visken helyett?
Tisztelt Dr. Molnár Dóra. Mitrális prolapsusom van.Tíz éve szedek rá Viskent.Sajnos megszüntetik, már nem tudtam kiváltani. Azt mondják lesz egy...
Mitrális prolapsus
Tisztelt Doktor Nő! Alábbiakban szeretnék Öntől kérdezni. 2005-ben egy erősebb szívdobogás miatt kialakult egy szorongásom, ami elmúlt ...