Kimaradozó szívverés

Tisztelt Doktornő, Az utóbbi időben gyakran tapasztalom (főként este) , hogy a szívverésem 5-10 szívverés után egyet kihagy, majd újabb 5-10 szívverés után ismét egy szünet. Ha egy kicsit mozgok, terhelem, akkor nincs kihagyás, de pihenéskor újra tapasztalom. Emellett semmilyen panaszom sincs, mozgok, esténként kocogok minden tünet nélkül. Érdeklődni szeretnék hogy ez mennyire gyakori, mi lehet az oka, illetve mit javasol mi a teendőm vele?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A panasz oka extraszisztolé lehet, ez egy nem sorban érkező ütés, amely után rövid szünet következik, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Legtöbbször speciális kezelést nem igényel. Kialvatlanság, fáradtság, stressz, bizonyos belgyógyászati és kardiológiai problémák is fokozhatják a ritmuszavar gyakoriságát. 24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) segíthet tisztázni a panasz okát. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 25., 15:23; Megválaszolva: 2015. március 26., 01:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények