WPW-szindróma?

Tisztelt Doktornő! 25 éves nő vagyok, körülbelül 1, 5 éve főleg éjszakánként jelentkező pulzusemelkedésre szoktam ébredni.Változó gyakoriságú, van hogy 2-3 hetente, néha 2-3 havonta jelentkezik.Kb130-170 közötti pulzusszám szokott jelentkezni, 5-10 perces időtartamra, néha 1 órára. A legutóbbi esetben kb 170-180-as pulzusom volt, akkor annyira megijjedtem, hogy kihívtam a mentőket, és éjszakára benntartottak a sürgősségin, ott ismét felugrott a pulzusom, ekkor EKG vizsgálatot is csináltak. Másnap elküldtek a sürgősségi kardiológiára, ott azt mondták, hogy ingerületzavar lép fel, és esetenként gyógyszerrel kezeljem.Voltam már előtte is kardiológiai vizsgálaton, készült szív ultrahang és holter is, de konkrétat nem állapítottak meg, csak sinus tach.Gyakran szoktam extra ütést is érezni. Ahogy utána olvastam, hasonló tüneteket mutat a WPW szindróma is, de az orvos nekem erről semmit nem mondott, csupán a katéterezés lehetőségét vetette fel, ha nagyon kellemetlen lenne a roham.Lehetséges hogy ez lennem nekem? Köszönöm szépen a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező, a WPW-szindróma diagnózisa a fenti leírás alapján nem állítható fel. Többféle ritmuszavar létezik, sokszor nem látható ennek a jele a panaszmentes állapotban készült EKG-n, néha csak egészen enyhe elváltozások vannak. Az elektrofiziológiai vizsgálattal (egy bizonyos típusú szívkatéterezés) meg lehet állapítani, hogy pontosan mi az elektromos hiba a szívben (ha ez eddig nem derült ki egyértelműen) , illetve sok esetben terápiás lehetőséget is jelent a beavatkozás. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 11., 23:16; Megválaszolva: 2015. március 12., 22:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás