Fulladás, szédülés - elmém játéka?

Tisztelt Doktornô! Folyamatosan sohajtasi kenyszerem van, illetve mintha nem tudnek eleg levegot szivni a tudombe (mely testhelyzettol es aktivitastol fuggetlenul jelenik meg/szunik) . Emelett hatfajas, bal kezem egesze illetve kiejezetten a bal vallam faj, es mintha valaki a markaban fogna a szivem erzes es valtakozo lassu (55) es gyors szivveres (88) . Kormeim szamomra sotetebb vorosnek tunnek mint masei. Pulmonologiai leletem negativ, mellkas rontgen es legzesfunkcios vizsgalat is volt. Kardiologusnal 24 oras vernyomasmeres, terheleses EKG illetve hasi, nyaki es szivultrahang is volt, mind negativ. A terhelesnel 85%on a szubmaximalis frekvencia eleresekor kifaradas utan megszakitott vizsgalat eredmenye is negativ. Kicsit emelkedett (5, 4 mmol) osszkoleszterin es hugysav szint az egyetlen elteres a gyermekkorom ota fennallo magas feherversejtszam mellett (melyre minding legyintettek, de szinten nem hagy nyugodni) . Pszichiatriai leletem szerint panikzavarban szenvedek. On szerint tenyleg elmem jateka csupan a fenti tunetcsoport vagy pedig erdemes tovabb vizsgalodni kardiologiai iranyban? Valaszat elore is koszonom es az ekezetek hianyaert elnezeset kerem!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szorongás témában

Kedves Kérdező! A tünetek szívbetegségre nem utalnak egyértelműen, pánikbetegség is állhat a háttérben valóban. Javasolnám, hogy még egy szívultrahang vizsgálatot végeztessen el egy másik kardiológussal, ha ez sem mutat eltérést, akkor nem a szívével van a baj! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 24., 17:28; Megválaszolva: 2015. február 24., 20:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények