háromhegyű billentyű elégtelensége

aorta gyök.37mm, aorta bill sep: 22 mm bal pitvar 36 mm.bal kamra dd: 48mm.ds: 32mm Ivs: 12 mm, hf: 11 mm, Ef: 62% D vizsg:szívüregi thrombus, pericardialis folyadék, segmentális falmozgászavar nem látható.color dopl: I.fokú tricuspidális insuff detectalható. Ti ből számititott Jk systolés nyom: 31+10 hgmm.jobb szivfél annulusnál mért átm.31mm.jobb pitvar 39*37 mm.Pulmonális billnél mért V max: 1, 4 P max: 7, 9 hgmm.mitrális beáramlás norm, E hullám0, 8 m/secA hull.0, 6 m/sec Dt: 193msec. Aorta billnél mert systolés V max: 1, 2 m/sec.orvos véleménye: bal kamra nem tág, pumpafunkcioja megtartott, nyugalmi falmozgászavar nincs.Tricuspidális insuff nem jelentős, enyhe jobb szívfél nyomás terhelés.1, 5 hónapja szívdobogás érzésem van főleg lefekvésnél.1, 5 hónapja köhögök zöld váladék szakadozik szedtem rá gyógyszert.pulzus 55-85között vérnyomás 135/80 alatt mindig.savas vagyok és rekeszizomsérvem van.komoly betegségem van? sportolhatok? nyilall és szúr a szívtájéka körül.tüdőgondozóban voltam és mindeb rendben volt! még szeretnék élni!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező! Az ultrahang vizsgálaton látható kissé emelkedett jobb kamrai nyomás lehet még a köhögéssel járó légúti fertőzés következménye, egyebekben jó az Ön szíve. 3-4 hónap múlva javasolt a nyomásérték kontrollja. A rekeszizomsérvhez társuló gyomorsav visszafolyás okozhat gyakoribb köhögést, torokfájást, mellkasi égést, provokálhat közvetve ritmuszavart is. Ismételt gasztroenterológiai vizsgálat ajánlott a további teendők meghatározásához. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 30., 11:01; Megválaszolva: 2015. január 31., 20:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...