háromhegyű billentyű elégtelensége

Tisztelt Szakértő! A napokban a háromhegyű billentyű elégtelenségét állapították meg nálam.Tüneteim:szívdobogás érzés fekvő helyzetben, mellkas égése, szúró fájdalom szív környékén. Mivel a családban sok "szíves" van, én is pánikolok színte egyfolytában, hogy lehet velem is hasonló fog történni.Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit takar ez a billentyű betegség, sportolhatok-e vele, miben akadályozhat a mindennapokban, gyógyítható-e.Savas vagyok, van reflux2, rekeszizomsérv, magas triglicerid szint (6 körüli) , alacsony testosteron szint (4 körüli) , továbbá kb 1 hónapja antibiotikumot és köptetőt szedtem, mely hatására zöld váladék ürült, már ekkor is fájt a mellkasom, tüdőgyógyászaton a napokban a következőt diagnosztizálták:ST.post inf. virosa, Tracheobronch.subacuta. A kardiológián a követekző véleményt írták: bal kamra nem tág, pumpa funkciója megtartott, nyugalmi falmozgászavar nincs.Tricuspidális insuff. nem jelentős, enyhe jobb szivfél nyomás terhelés.Emelkedett vérzsír miatt szorosabb diéta.Ezek bírtokában nagy veszélyben vagyok? Az orvosnál lehet nem mondtam el mindent, és most félek, hogy a következő vizsgálatig, másfél hónap múlva, valami történhet velem.Gyógyszert nem szedek, csak savlekötőt.Nyugodjak meg, vagy van alapja a nyugtalanségomnak? Nem tudni erről a betegségről sok mindent meg az interneten, előre is köszönöm válszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbillentyű elégtelenség enyhe témában

Kedves Kérdező! Az igen enyhe szíveltéréshez hozzájárulhat a zajló hörghurut is, kontroll szív ultrahang vizsgálat javasolt, ha már nem, köhög. Amíg egy légúti fertőzés meg nem gyógyul, addig intenzív fizikai aktivitás kerülendő! Későbbiekben enyhe eltérés nem jelent akadályt a sportolásban, részleteket az Önt ismerő kardiológussal beszélje meg. A vérzsír csökkentő diéta betartása javasolt mindenképpen, mert ez hosszútávon csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 23., 18:28; Megválaszolva: 2015. január 25., 21:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...