Mi lehet az oka?

Tisztelt Doktornő! 2 éve elvitt a mentő a munkahelyemről, mert felment a pulzusom 230-ra, amit nehezen tudtak visszaállítani. Mint kiderült a káliumszintem szinte nulla volt, nem tudom mi okozhatta. Orvosom azt mondta ingerület vezetési zavarom van, amit nem igazán tudom mit jelent. Egy hónapja szinte mindennap nyomást érzek a szegycsontom körül, nehezebben veszem olyankor a levegőt és olyan érzésem van mintha markolnák a gyomorszájamat. Egy lépcsőn, vagy egy emelkedőn sem tudok gond nélkül felmenni, mert alig kapok levegőt és úgy érzem, hogy a szívem össze vissza kalimpál, majd kiugrik a helyéről. Mi okozhatja ezeket a tüneteket? hova fordulhatnék? Hozzátenném, magas vérnyomással kezelnek. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Petrovicsné Henriett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Hasmenés, vizelehajtó, erős izzadás és bizonyos belgyógyászati betegségek okozhatnak alacsony kálium szintet. A ritmuszavar lehet ettől is, de ettől függetlenül is. Az ingerület vezetési zavar azt jelenti, hogy nem a szokásos módon terjed az elektromos jel a szívben. Egy részletes kardiológiai kivizsgálás javasolt először (szív ultrahang, 24 órás EKG monitorozás) , a leletek birtokában lehet dönteni a továbbiakról. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 21., 19:19; Megválaszolva: 2015. január 24., 16:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...