SzívUH Eredménye

Tisztelt Doktornő! 4 hete kezdődött erős szívdobogás, nem gyors, nem üt félre csak erős és leginkább este illetve néha tele kell szívnom a tüdőmet de nagyon illetve hirtelen kicsi és gyors levegővétel.Elmentem a háziorvosomhoz és a kardiologusomhoz a Pécsi szívcentrumban mert 2 éve oda járok, volt egy szívritmus zavarom amire reggel egy fél nebivololt szedek illetve a magas koleszterinemre egy fél rosutec.Ezekkel nincs is gond. A vizsgálat előtt pár nappal egyik este felment a vérnyomásom 190 köré amit a sürgösségin kapott gyogyszerek levittek 6 óra ekg monitor után hazajöttem (azóta is jó és nem is igen volt vérnyomás gondom csak ha izgultam pl orvosnál) Aztán a kért időponton megtörtént a vérvétel (negatív) és egy szív uh ami a Dr.Nő szerint nem kórós és talán a stressz miatt (két munkakört kell ellátnom ahol egész nap rohangálás van és idegeskedés) Mitrális Vitrola: vastagabb, Hátsó vit: vékony, Aorta norm gyök 35, szep 26, Tricus bill: vékony, Pulmon bill: vékony 1, 3, Bal kamra Végdiast 49mm Végsyst átm 30mm, Septum végdiast 13mm, Hátső fal végdiast vastagsága 13mm Bal pitvar 34x43, jobb pitvar 26x44 MI (0) jelzett, AI (0):Nincs, TI (0):Jelzett PI (0):Jelzett Ejekciós funkció 63%, Systolés funkció: Jó, E/A (m/s) 0, 8/1, 0 Jobb Kamra (mmXmm) 29, VCI (mm) 15 Folyadék, trombus: Nincs A vélemény, Normál tág szívüregek, jó falmozgások, jó systolés BKF, koncentrikus bal kamra hypertropia, Mitrális mellső vit vastagabb egyebekben ép billentyűk: Doppler MI, Ti jelzett, relax zavar (csak úgy kalapáltam az izgalomtól) jobbszívfél-nyomás indirekt jelek alapján norm.Kérdésem hogy mit jelentenek ezek, EKG-m ok, itthon cardy géppel 30 napig ellenőrzöm.Dr Nő szerint semmi kóros szerinte a stressz (leh de nem vagyok nyugodt, alig alszom (rossz és nyugtalan alvó vagyok) Felírt alkalmanként (ha úgy érzem nem tudok aludni) egy szem frontint de nem merem beszedni+magnerot tablettát amitől majd megszűnik a dobogás érzés(mikor, mennyi idő kell neki? ) Kontroll 1 év.Nem dohányzom, tornázom és elkezdtem kocogni hogy fogyjak.Köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! A szív ultrahang alapján a szívfalak kissé vastagabbak, (a magasabb vérnyomásnak miatt alakulhat ki) de a szívfunkció megfelelő. Gratulálok az egészséges életmód felé tett lépésekhez, ez nagyon fontos a hosszútávú egészség megőrzéséhez. Önnek pihennie is kellene, egy pár nap szabadság, valami jóleső hobbitevékenység sokat segíthetne. Elképzelhető, hogy az eddigi gyógyszer mellé másik vérnyomáscsökkentő is kellene, ezt az otthoni mérések alapján a háziorvossal egyeztesse. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 14., 17:33; Megválaszolva: 2015. január 15., 21:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...