A szív állapota infarktus után

Több mint húsz éve magas a vérnyomásom, II-es tip. Cukorbeteg vagyok, 2012-ben szívinfarktusom volt. Az előbbiek miatt folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állok. Kérem véleményét a most készül, alábbi echokardiographiás lelet alapján, hogy menyiben tér el a szív jelenlegi állapota, egy egészséges szívhez képest, mi a kritikus állapot? A lelet: Aorta billentyű: Aorta ascendens: 31 mm Aorta gyök: 27 mm, Bill. separatio: 21 mm V max: 1, 31 m/s Bal kamra: Végdiastolész átmérő: 57 mm Végsisztolész átmérő: 41 mm Systolész funkció: (EF: 48 %) , Diastolész funkció: (E/A: 1, 03/1, 07 m/s ) = 0, 97 DT152ms Septum végdiastolész vastagság: 11 mm Hátsófal végdistolés vastagság: 12 mm Jobb kamra: 25 mm Bal pitvar: 50 x 58 mm Jobb pitvar: 29 x 54 mm Vélemény Dilatált bal szívfél. Kissé csökkent syst., megtartott diast. BKF. Segm. Falmozgászavar nem látható. Norm. kalk. Jobb kamrai nyomás TI: enyhe. MI: I.-II. Intracrd. képlet, kóros mennyiségű PF nem látható.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, ez a lelet szerencsére nem felel meg a kritikus állapotnak. A bal szívkamra kissé tágabb (55mm-ig normális) az összehúzódó ereje közel normális(EF 50% felett már jó) . A billentyűkön sincs nagyobb elváltozás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 13., 17:57; Megválaszolva: 2015. január 15., 21:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...