mi bajom lehet?

Tisztelt Doktor Nő! 2014 augusztusában voltam sportorvosnál, mindent rendben talált, EKG negatív lett. 24 éves férfi vagyok, 195 cm magas és 73 kg. Az EKG értékei: HF 56/perc, P 45fok, QRS 75fok, T 49 fok. RR 1058ms, P 100ms, PQ 136ms, QRS 86ms, QT 348ms, QTc 338ms. Diagnózis: SINUS RHYTHM, ATRIAL PREMATURE COMPLEX (ES) , NON SPECIFIC ST-T ABNORMALITY (ELEVATION) , OTHERWISE NORMAL ECG. Dohányzom, azonban nem minden foci mérkőzésen, de kb. minden hónapban egy meccsen enyhe bizsergést és nyomás érzést érzek a bal mellkasom közepén, émelygek és gyorsabban ver a szívem, kiszárad a szám és kiver a hideg, ilyenkor mindig nagyon megijedek. Általában nagyobb sprintek után érzem, hogy fejbe vág az émelygés, de a nyomás érzés megvan, nyugalmi helyzetben nincs ilyen tünet. Azonban előfordul, hogy minden indok nélkül nyugalmi helyzetben is hevesebben ver a szívem, ilyenkor szintén apró szúró fájdalmat érzek, remegek, émelygek, néha bedugul és/vagy zúg a fülem ami aztán pár másodperc múlva elmúlik (a füldugulás) , van, hogy megijedek, hogy itt a vég és a szívdobogás érzés megmarad, szorongás fog el, félek, hogy valami baja lehet a szívemnek. Szinte minden foci edzés közben a bal kulcscsontom alatti égő fájdalmat érzek ami aztán pár perc múlva el szokott múlni, de félek, hogy a negatív EKG ellenére is valami baj lehet a szívemmel, mert amikor a sportorvosi leletekkel mentem a jogosítványhoz alkalmasságit kérni, akkor a háziorvosom mikor ránézett az EKG-re belekezdett, hogy "van itt azért valami, de mindegy", azóta nem vagyok nyugodt, a tünetek miatt sem. Családomban apai ági féltestvéremnek szívzöreje van, de volt katona és szintén focizik érvényes sportorvosi engedéllyel. Mitől lehetnek a tünetek? Kis koromban gerincferdülésem volt, úsztam vele, a jobb lábam alá betét kell és sajnos tudom, hogy rossz a test tartásom, emiatt szoktak fájni a nyaki csigolyáim és égő érzés van a bal vállamban. Sok szénsavas vizet iszom. Igyekeztem mindent leírni, mert gondoltam már sok mindenre.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező, igaza van, tényleg többféle probléma állhat egy ilyen panasz hátterében, de úgy gondolom, hogy ebben az esetben indokolt szív ultrahang és terheléses EKG elvégzése. Beutaló szükséges, kérjen a háziorvostól. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 06., 20:34; Megválaszolva: 2015. január 08., 13:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen