pánikbetegség vagy szívbetegség?

Jó napot! 20 éves lány vagyok. Lassan 1 éve vagyok szorongásos pánikbeteg és lehet hogy hipochonder is. Sokszor van szívdobogásérzésem és ez nagyon zavar. Sokat stresszelek. A háziorvosom azt mondta hogy az idegességtől dobog be a szívem és ha szükséges lenne akkor megcsinálta volna az ekg-t de nem szükséges. Nem magas a vérnyomásom. Voltam nem régiben vérvételen ami teljesen jó lett. Nincs pajzsmirigy betegségem sem. Szívbetegségre jellemző tűnetem nincs mint pl ödéma, véres köpet elájulás stb. De mégis mindig a szivem miatt pánikolok és minden napon ez miatt egy rémálom. Régen szorongásoldot és nyugtatót szedtem. Maga szerint lehet szívbetegségem vagy csak a stressztől és a pániktól dobog be a szívem? Szűkséges lenne elmennem kivizsgáltatni a szívem vagy nem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező, egy EKG elvégzése valóban jó ötlet, persze remélhetőleg nem lesz rajta eltérés, és akkor Ön is megnyugszik. Ha a háziorvos nem végzi el a vizsgálatot, akkor kérjen beutalót a területileg illetékes szakrendelőbe!

24 órás EKG monitorozás (Holter) is szóba jön annak tisztázására, hogy a panasz alatt van-e EKG-val kimutatható probléma. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 01., 22:46; Megválaszolva: 2015. január 02., 15:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang