Kardiológiai lelete mit mutat?

Üdvözölöm Doktornő. Férjem 66 éves 2014.12.11.-én Sziv katéteres vizsgálatott végeztek nála. A Zárójelentésben ez van leirva: SELECTIV CORONAROGRAFIA: A bal főtörzsdistalis része fusiformisan tágabb, a LAD eredésénél 35%-os stenosis van, a többi része ép. A körbefutó ág és a domináns jobb coronaria is ép. A kezelő orvossa nem mondott semit, amikor távozott a korházból, a kezébe adta a zárójelentést, elköszönt.Kérem a doktornőt magyaráza el mit jelent a leirt diagnózis. Milyen gyógyszeres kezelést javasol. Szabad sportoljon? Hetente kétszer jár fotbalozni egy baráti körrel. Az orvos aki a katéter vizsgálatott végezte az elmondta hogy van neki a 35%-os meszesedés. Ez neki már ez előt 8 éve is meg volt álapitva katéter vizsgálatkor, álapot romlás nincsen. Köszönöm szépen válaszát KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPET KÍVÁNOK. Üdv. Molnár Rozália.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koszorúér betegség témában

Kedves Kérdező! a 35%-os érszűkület nem okoz áramlási akadályt, csak jelzi, hogy nem egészséges az érfal. A fenti gyógyszerek hivatottak az állapotromlást akadályozni, úgy tűnik ez működik is. Egészséges életmód (étrend: sok hal, zöldség, szárnyas, mozgás: közepes intenzitással - pl. gyors tempójú gyaloglás- heti 5x 1 óra, vagy a futball a barátokkal- bemelegítés után! ) mindenképpen javasolható. Én is boldog Karácsonyt kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. december 16., 12:18; Megválaszolva: 2014. december 17., 19:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen