• Érelmeszesedés visszafordítása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr-nő! Páromat 2 hónapja beutalták, kardiológiai kivizsgálásra, bizonytalan eredetű mellkasi fájdalmak miatt! A vizsgálatok, szívultrahangból, és 24 órás nyugalmi és terheléses monitorozásból álltak, amik szerencsére, nem mutattak problémát! Egy megjegyzést tett a dr úr, hogy a páromnál már jól látható jelei vannak az erekben a dohányzásnak! Majd megjegyezte, hogy még ne izguljon, még ez a folyamat megállítható, sőt még vissza is fordítható! Sajnos többet nem tudott mondani, mert riasztást kapott és elment! A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet visszafordítani az elmeszesedést? Amióta ezt meghallotta a párom, úgy viselkedik, mintha depressziós lenne pl:már nem megy el beszélgetni a barátnőivel! A dohányzást csökkentette, de még most is több mint egy dobozzal elfüstöl, sokat dolgozik, napi 12-14 órát, ami alatt 5-6 kávét iszik, a mozgásra nem bírom rábeszélni, illetve kb, 30 kg súlyfeleslege van, és elmondása szerint 14-éves kora óta szed vérnyomás csökkentőt! Most 32 éves! Megtisztelő válaszát várjuk, és nagyon szépen köszönjük előre is!

        Dr. Molnár Dóra válasza a megelőzés témában

        Kedves Kérdező, fontos a koleszterinszint és a vércukor normalizálása, illetve normál szinten tartása, a testsúly beállításra megfelelő szintre (BMI: 20-25), sokat segíthet a rendszeres dinamikus testmozgás a kezdődő érfalproblémák lassításában, megállításában. Nagyon enyhe esetben még javulás is várható. Dohányzás mellőzése elengedhetetlen, a stressz helyzetek megfelelő kezelése is fontos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. december 15., 17:19; Megválaszolva: 2014. december 16., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: