Mitrális prolapsus

Tisztelt Doktor Nő! Alábbiakban szeretnék Öntől kérdezni. 2005-ben egy erősebb szívdobogás miatt kialakult egy szorongásom, ami elmúlt (lehetséges, hogy már ekkor pmirigy túlműködésem volt, tsh=3.8) . Ez év májusában szédüléssel ébredtem, kiderült, hogy a pajzsmirigy értékeim jók (tsh 3.3, t4, t3 tökéletes) , vérképem jó, agyalapi mirigy vizsgálatom jó, egyedül az Antitpo eredményem volt magasabb, 600 a 35 helyett! Hol túl, hol alul működtem. Gyulladt is volt, subacut jellegű is volt... Hormonnal (letrox 75 mcg majd eutirox 75 mcg) kezeltek, amit nem szabadott volna és túladagolás tünetei léptek fel, a gyógyszert elvették azonnal tőlem, helyette szteroidot kaptam, a gyulladásom lement 59-re. Viszont újra szorongom, mert hormon túladagolásnak olyan tünetei voltak a szívem tájékán, hogy megijedtem. Mióta nem eszem a hormont, mert nincs szükség rá, azóta ezek megszűntek, de a szorongásom fenn áll időnként. Tájékoztattak, hogy a pmirigy túlműködésnek is lehetnek olyan hatásai, mint a szorongás. E miatt elmentem Budapestre és kivizsgáltattam teljeskörűen magam a Pet/CT-n a szívem miatt, ahol megállapították, hogy van egy mitrális prolapsusom. Én erről tudtam részben... A papíron a következő van írva: a mitrális mellső vitorla lazább szerkezetű, prollabál, rajta jelzett insuff látható. Minden más normál érték! Azt mondták, a szívem egészséges. Ezt szeretném megtudni, hogy ez mit jelent? Ezt érezhetem-e egyáltalán? Lehet e sportolni mellette stb. Aggódom...már lehet e miatt szorongom csak. A pajzsmirigy túlműködés miatt még propranololt szedek és panangint, + vitaminokat, mert a túlműködésnek nagyon durva hatásai voltak és úgy érzem lelkileg megviselt. Hisz a hormontúladagolás miatt egy hétig menni sem bírtam annyira fulladtam a heves szívdobogás miatt. Ne tudja meg min mentem keresztül, a végén új endokrinologust kerestem. Itt már minden helyén volt. Leírtam, hogy értse a helyzetem. Remélem nem bonyolult. Megtisztelő válaszát köszönve, tisztelettel: Kecskés Marianna

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapszus témában

Kedves Kérdező, a fent leírt mitrális billentyű eltérés minimális, ez már gyermekkora óta létezik, csak akkor még nem tudott róla. Ettől valóban sportolhat hobbi szinten bármit, ami jól esik. Ha ismét szapora szívveréssel járó panaszai lennének, akkor 24 órás Holter-monitorozás javasolt még az esetleges ritmuszavar jellegének tisztázására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. november 19., 19:12; Megválaszolva: 2014. november 22., 21:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mirtalis Prolapsus insuff grad I. enyhe...
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok. A kérdés címében leírt diagnózist állapították meg 2 éve a terhességem alatt. Igazából a terhességem...
Sportolhatok-e?
Tisztelt doktornő! Körülbelül 20 évesen a háziorvosom szívzörejt fedezet fel nálam, majd beutalt a kardiológiára. Ahol ultrahangos vizsgálatot...
összetett szívproblémák
Tisztelt Doktornő! Évek óta kínlódok a szívemmel. 35 éves, vékony alkatú nő vagyok.Két fő problémám van: az egyik, hogy nem tudok a bal...
mitralis prolapsus
Tisztelt Címzett! Van egy mitralis prolapsusom, mely (kéthegyű billentyű prolapsus, insuff látható, mitrális melső vitorla lazább szerkezetű)...
Visken helyett?
Tisztelt Dr. Molnár Dóra. Mitrális prolapsusom van.Tíz éve szedek rá Viskent.Sajnos megszüntetik, már nem tudtam kiváltani. Azt mondják lesz egy...