Szívritmuszavar, mit tegyek?

Tisztelt Webbeteg! úgy körülbelül 2 hónapja Szívritmuszavarok jelentkeznek nálam amit nem tudok hova rakni. Cukorbeteg vagyok betartom ahogy tudom napi 5-6 mérem akár a cukrom és kontrollálom, egyszer volt 3 hónapja egy pánikrohamom akkor kórházban is voltam 2 napig és végeztek rajtam EKG-t, Vérnyomás mérést többször is és terheléses EKG vizsgálat futógépen, ultrahangra is elvittek és röntgenen is voltam de nem találtak semmit szerencsére. Napi szinten mérem a vérnyomásom átlagosan olyan 126/90/60 szokott lenni. Fizikai munkát végzek ezek a szívritmus zavarok igazából nem gátolnak semmiben csak egy pillanat mintha kihagyna egy ütés és utána egy nagy ütés jelentkezik általában 2-3 naponta szokott ilyen történni de eléggé változó valamikor naponta 2x is szóval eléggé változó tényleg. Nagyon aggódom, kicsit hipochonder hajlamaim is vannak pedig ahogy időm adja elmegyek heti egyszer még pluszba edzeni is, nem is vagyok elhízva 184 cm 90kg vagyok sportos testalkat, vitaminokat is szedek (multivitamin, hagyma kapszula, omega3) minden reggel egy tea mellé. Sajnos dohányzom napi 6 szál cigarettát elszívok. Gyanakszom kicsit az új inzulinra is amit kiírtak de nem tudom sajnos pontosan hogy akkor jelentkezhetek e az első ilyen problémáim Actrapid/Insulatard volt régen és NovoRapid/Levimir -re és változtatták. Vajon mi lehet a probléma? Előre is köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztole témában

Kedves Kérdező! Extraszisztolé ( egy nem sorban jövő ütés)lehet a ritmuszavar érzés hátterében- Fáradtság, stressz, nagyobb adag koffeinbevitel is állhat a gyakoribb előfordulás hátterében. Legtöbbször nem kell kezelni. 24 órás EKG- monitorozás pontosabb képet adhatna a ritmuszavar természetéről, lelet birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. május 13., 00:25; Megválaszolva: 2014. május 14., 16:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás