aorta stenozis

Csatoltam a kislányom leletét. Kérem mondja el a véleményét az értékeiről. Ön szerint sűlyos a szűkület, vagy nem igényel még beavatkozást? Ha kell műtét mikor várható esetleg? tudom, hogy ez a gyerek állapotától függ. Kell e majd műbillentyű neki vagy nem? most neki az aortabillenytűje közti rés a szűk? vagy maga az aortája szűk? várható, hogy elindul a növésben a szűkület a gyerek méreteihez képest? vagyha eddig nem nőtt vele hanem szűk maradt akkor nem is fog nőni? várom válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a gyermek kardiológia témában

Kedves Kérdező! A leírás alapján jelenleg a bal kamrából kiáramló vér közepes szűkületen halad át, de a leleten nem írnak az aorta billentyű szerkezetéről, így nem tudom, hogy ez pontosan milyen állapotban van. Az aorta billentyű feletti szakasz inkább tágabb a leírás szerint. A rendszeres kontroll vizsgálatok alapján fognak dönteni a további teendőkről, a lelet alapján a jövő nem megjósolható. Jó egészséget kívánok Önöknek! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 03., 14:46; Megválaszolva: 2014. április 06., 19:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés