Szívritmuszavar: jobban leszek?

Tisztelt Doktor! Elektrofiziológiai vizsgálat előtt állok. Szíveskedjen megírni, hogy az alábbi leletek alapján a sikeres beavatkozás után remélhetem –e, hogy jobban érzem magam, vagyis terhelhetőségem javulhat? Elmúlnak a ritmuszavaraim, fulladás, stb. A bal pitvar jelentős tágulatára gondolok. EKG lelet: Lassú supraventr.paroxysmus valószinű slow-fast typus, vagy pitvari tachycardia 2: 1 arányu pitva-kamrai blockkal. MRI vélemény: Jó szisztolés bal kamra funkció. Normál végdiasztolés és végszisztolés bal kamra volumenek, normal verővolumen, valamint normál bal kamra izomtömeg. A bal kamra izomzata minden segmentumában jól vastagszik. A jobb kamra nem tágabb, szabad falán falmozgászavarra utaló eltérés nem látható. A bal pitvar jelentősen tágabb 49x76 mm. A 3D angiographiás felvételeken LSPV: 21, LIPV: 17 mm, RSPV: 22, RIPV: 16 m. A septum és a fossa ovalis jelentősen a jobb pitvar felé domborodik. Köszönettel, tisztelettel.

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmus zavar témában

Kedves Kérdező! A leírás alapján valószínűleg az egyik - hirtelen kezdődő és végződő ritmuszavar megszüntetése várható. Ez csökkenteni fogja az egyéb ritmuszavarok gyakoriságát is. Lehet, hogy a pitvarfibrilláció megszüntetését is megkísérlik, de ez nem mindig sikeres. Gondolom a várható előnyökről és esetleges hátrányokról az elektrofiziológus a konzultáció alkalmával tájékoztatta Önt. Ha nem, a beavatkozás előtt adott tájékoztatót mindenképpen olvassa el és kérdezzen, ha nem ért valamit. A nagyobb pitvar sajnos önmagában is felelős lehet ritmuszavar kialakulásáért, ezért előfordulhat, hogy nem válik teljesen panaszmentessé. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. december 30., 20:44 ;Megválaszolva: 2013. január 02., 16:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érdeklődés
Jó napot doktor nő. Problémám a következő lenne, edzés után szívpanaszok léptek fel. Ezek a panaszok terhelése sosem jelentkeznek csak utána....
Extrasystole
Jó napot 2éve úgy éreztem hogy kihagy a szívem elmenten a háziorvoshoz és elkuldot kivizsgálásra de csak egy 24oras holteres vizsgálatot csináltak...
Szívritmuszavar - kellene aggódnunk?...
Kedves Doktor Úr/Nő! Édesapám 65 éves. Mindig tökéletes volt a vérnyomása, nem tudunk semmilyen betegségről, gyógyszert nem szed. Pár napja...
Szivtitmuszavar
Kedves Doktornő! Lemaradtak a gyógyszereim az előző kérdésemnél.Szedek Concor 2x1, Propafenon 150 3x1, Coverex 1, Frontin 1-1-2 a 0, 5-ből Panangin...
Áram rázás
Már tegnap is írtam önöknek, de nem tudok megnyugodni, ezért leírom a fejleményeket. Tegnap ugye a villanykapcsoló megrázta a bal kezemet, éreztem...