Alacsony vérnyomás és magas pulzusszám

Alacsony vernyomas miatt fordulok Onhoz. 23 eves ferfi vagyok, rendszeresen sportolok (versenyszeruen, testeputes ) es mostanaban elkezdett fajni a fejem ha pl elorehajolok valamiert vagy lefekszek vizszintesbe. Elotte soha nem mertem a vernyomasomat de vettem egy vernyomas merot es masok tanacsara elkezdtem merni a vernyomasomat. Atlagosan az ertek olyan 119 / 35 korul mozog a pulzus pedig 110 korul. Angliaban elek es az itteni orvosok nem igazan torodnek a betegekkel a fejfajasomra ibuprofent ajanlott napi 5-6 szemet, a vernyomasra kavet. Mit tudnek csinalni h valamilyen szinten normalizaljam a vernyomasomat? Koszonom, Zoltan

Dr. Molnár Dóra válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Zoltán! Nem a vérnyomás a kevés, hanem a pulzus sok. (A vérnyomás második - diasztolés- értékét házilag nehéz pontosan mérni a gépi kiírás nem biztos, hogy jó.) Ibuprofen kevesebb legyen, igyon sok folyadékot (2-3 L) , kevesebb kávét, energiaitalt. Mindenképpen indokolt egy kiadós pihenés is. Vérkép-vizsgálat, EKG végzése lehetőség szerin jó lenne. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 25., 15:50 ;Megválaszolva: 2012. november 26., 21:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vernyomas
Alacsony vérnyomás, nyomás érzése...
KEDVES DOKTORNŐ! Azt szeretném tudni hogy mitől lehet hogy a vérnyomásom alacsony a szív pulzus meg magas! ilyenkor a tarkómba nagy nyomást érzek...
Nyugtatót szeretnék szedni, de magas...
Tisztelt Doktornő! Több éve magas a pulzus számom- 85-95 között nyugalmi állapotban is. A vérnyomásom viszont -legalább 30 éve alacsony. (100/65...
Hirtelen alacsony vérnyomás...
T.Dr.Nő! A páromnak beépített műbillentyűje van.Szed vérhígitót is, és digoxint is többek között. Már több alkalommal volt magas vérnyomássa...
Terhelésre alacsony vérnyomás
Tisztelt doktor úr/nő! Júliusban infarktuson estem át.Balatonfüreden a rehabilitáció is megtörtént.Igyekszem sokat mozogni. Viszont bármilyen...