Nagyon erős ütésszerű szívdobogás, egy egy nagyobb ütést érzek, vérnyomásom 180-ra felmegy.

Tisztelt Dr Úr / Nő! Az EKG-m értékeléséről szeretnék kérdezni. A zárójelentésemben az áll, hogy 70/eprc SR, bal dev., PR: 0.15, QRS: 0.1, inkompl. JTSZB Izoel. ST-k, pozitív T-hullámok. A rosszullétek alatt sürgősségi labort készítettek, melynek eredményei az alábbiak: Se.Na: 140 mmol/l; Se.K: 3.80 mmol/l; Glukóz: 5.0 mmol/l; SGOT: 16 U/l; SGPT: 19 U/l; a.HBDH: 130 U/l; CPK: 38 U/l; Troponin I: 0.02 ng/mL; Myoglobin: 40.1 ng/mL; CK-MB tömeg: 0.3 ng/mL. Mellkasi panaszaim hazabocsátásom után továbbra is fennállnak, állapotomban javulás nem történt. Szív ultrahangot, esetleg 24 órás HOLTER vizsgálatot nem készítettek. Nem zárták ki hogy mi az ami nem okozhatja a rosszulléteimet. Tisztelettel kérem segítségét, állapotomról való tájékoztatást tanácsát, hogy hova forduljak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! A sürgősségi vizsgálat és az EKG alapján szívinfarktus, fenyegető szívinfarktus kizárása történt meg. Ezek életveszélyes problémák, így szerencse, hogy a vizsgálatok jó eredménnyel zárultak. Kardiológiai szakrendelésen lehet a további vizsgálatokat elvégezni, hogy megállapítható legyen a panasz oka, és a szükséges kezelés. Háziorvosi beutaló szükséges. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 24., 23:47; Megválaszolva: 2012. október 27., 15:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...