Miért szúr, éget?

Tisztelt Doktor Úr! 12 hetes kismama vagyok fallott tetralógiával születtem, 2009-ben pedig volt egy pulmonális szívbillentyű cserém.Szeptember 11.-én voltam kardiológusnál aki mindent rendben talált. Már akkor említettem, hogy vannak extra ütéseim amik elég kellemetlenek, de azt mondta az orvos nem kell vele foglalkozni.Kb egy hete érzek igen kellemetlen szúró jellegű extra ütéseket. A mellkasom éget, mint amikor tüdőgyulladása van az embernek és sokszor érzek bal oldali égető, szúró fájdalmat ami kisugárzik a bal oldalra a nyakba és a a bordákba. A szívverésemet pedig folyamatosan érzem a tarkóm és a nyakam környékén. Amikor telefonáltam a kardiológusomnak azt mondta, nem szaladhatok hozzá minden héten, menjek egy hónap múlva. Most nagyon meg vagyok rémülve, miért érzem a szívem, félek komoly problémám lehet és persze, nem szeretném elveszíteni a babát sem. A vérnyomásom rendben, 110/ 70 környékén, a bokám sem dagad. Mégis mi lehet akkor ez a kellemetlen érzés.Kérem minél hamarabb válaszoljon.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! Az Ön szervezetében az új kis élet növekedésével nagyon sok változás megy végbe. Fokozatosan megnövekszik a vértérfogat, a pulzusszám is nő- teljesen átlagos terhességben is. Mirigyesebbé válik az emlő, feszülést érezhet. Az Ön szervezete ezernyi módon alkalmazkodik az új helyzethez. Az extraütések előfordulhatnak az Ön betegségei mellett, gondolom, már máskor is érzett hasonlót. Javaslom, hogy esetleg a háziorvosánál csináltasson egy EKG-t megnyugtatásul, mindenképpen vigyen egy előzőt összehasonlítás céljából, ha nincs változás a görbén, az mindenképpen jó jel. A rendszeres kardiológiai vizsgálaton a szakorvos nyomon követi az Ön állapotát, ne aggódjon, ha valami kórosat észlelne, akkor a megfelelő ellátásban fogja Önt részesíteni A terhesség és a szív szempontjából is megengedhető egy pohár vízben feloldott napi 1 magnézium pezsgőtabletta elfogyasztása. Jobbulást és sok örömet kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 26., 17:48; Megválaszolva: 2012. szeptember 28., 22:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...