Alkoholtól szúr a szívem

Tisztelt Webbeteg! Nem vagyok alkoholfüggő de mostanában a nagy melegben én is megittam egy-két sört. Egész pontosan az elmúlt 2-3 hónapban azt vettem észre ha megiszok akár csak 1 üveg sört akkor éjszaka a bal oldalamra feküdve arra ébredek, hogy nagyon szúr a bal oldalam... Nem mondanám, hogy a szívem, hanem csak azon a környéken.... Mitől lehet ez? Kb fél éve voltam szívultrahangon és ott rendben volt minden... Illetve még annyit hozzátennék, hogy vérnyomáscsökkentőt szedek. Most már 1 sört sem ihatok ha ezek a tünetek? S. Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza alkohol és szívproblémák témában

Kedves S.Péter!

Érdemes lenne vérnyomást mérni panasz alatt, lehet, hogy ilyenkor az nincs rendben. A tüneteket esetleg gyomorsav probléma is okozhatja, keresse fel háziorvosát, aki szükség esetén beküldi Önt a megfelelő szakrendelésre. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 10., 10:09; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 21:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás