• a vérkeringésemmel lehet a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ezeket a tüneteket már régóta észleltem. A lábujjaim gyakran kékes lilás színűek és hidegek ahogyan a kezem is. Elég fehérbőrű vagyok korában vérszegény is voltam. Gyakran zsibbadnak el a végtagjaim. A szívem körüli rész időnként fáj, főként nagy melegben. Szédülés is sűrűn rámjön. Az ujjaimat sokszor meg kell mozgatnom mert ugy érzem mintha nem lenne benne élet. Mi lehet ez? És mi a teendőm?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a keringési zavar témában

        Kedves Kérdező! Az ujjak kékes elszíneződése és hidegsége valóban a perifériás keringés elégtelen voltát jelzi. Egy érsebészeti vizsgálat szükséges lehet. Nem írt azonban semmit arról, mi váltja ki a tüneteket. Ugyanis a dohányzás erős perifériás érszűkületet okoz. Ha dohányzik, érdemes abbahagyni, vizsgálatra csak akkor van szükség, ha a tünetek megmaradnak. Ha hideg vízben való kézmosás vagy dolgozás váltja ki, autoimmun betegség irányában érdemes vizsgálatokat végezni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. július 24., 15:10; Megválaszolva: 2012. július 25., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.