Alacsony vérnyomás, magas pulzus, még mindig

"Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 26 éves, 158 cm magas, 45 kg-s nő vagyok. Állandóan alacsony volt a vérnyomásom (Átlagosan 100/70/60, 90/60/60) 3 héttel ezelőtt éreztem, hogy magas a pulzusom, naponta többször mérem azóta: 110/73/96 (napközben) , 103/75/83 (este) . Gyakran szédülök, gyengének érzem magam napközben. Szüleimnek, nagyszüleimnek nem volt magas a vérnyomása. Nem kávézom, naponta 1, 5-2 l vizet iszom. 2010. szeptemberében gyomortükrözésem volt, mely során kiderült, hogy fekélyem volt ami már behegedt és refluxom van. A bal térdem vizesedik már évek óta, voltam ultrahangon, röntgenen de azt mondták, hogy nem gond, viszont 15 percnél többet lábmozgatás nélkül nem tudok ülni, mert elkezd fájni. Egyéb betegségem, tüneteim nincsenek. Van-e szükség vizsgálatokra és ha igen milyenre? Köszönöm válaszát" 2012.06.11-én tettem fel kérdésemet melyre választ is kaptam. A háziorvosom vérvételt rendelt el, melyből kiderült, nincs baj a pajzsmirigyemmel. Az AST értékem egy + - s és a koleszterin szintem is egy + - s. Voltam szív-ultrahangon, nem talált semmit a doktornő. A háziorvosom szerint lehetséges egy rossz fog gyulladása (A fogorvosom szerint viszont egy ilyen gyulladás nem okozhat emelkedett pulzusszámot) . Valóban volt rossz fogam, melyet két héttel ezelőtt kihúztak (több nincsen) . A panaszom továbbra is fennáll, pl. 111/78/96, 97/74/83 vérnyomásom van (felkaros vérnyomásmérő, 80 alá szinte nem megy a pulzus) . Legalább 2, 5 litert (kánikulában többet) iszom naponta. Kisebb megterhelésre (pl. lépcsőzés, egy emelet csak) "lüktetést" érzek a torkomban, gyomromban, így nem is esik jól a mozgás semmilyen formája sem. Ön szerint milyen irányban kellene elindulni vizsgálatokat tekintve? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pulzus témában

Kedves Kérdező! Az Ön testtömege kissé alacsony, érdemes lenne néhány kg-t híznia rendszeres sport mellett. Holter-vizsgálattal lehetne tisztázni, hogy csak nappal magasabb-e a pulzus, mely inkább pszichés eredetű lehet, vagy éjjel is, mely inkább szól szervi probléma mellett.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel. dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 17., 12:25; Megválaszolva: 2012. július 18., 17:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás