vérnyomás különbség

Kedves Doktornő/Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy mit tudna mondani egy betegnek, akinek panasza, hogy a vérnyomásértékek között gyakran nagyon kicsi a különbség. Most éppen 90/74et mértem nyugalomban. Általában ilyen 10-20 szokott lenni a különbség. Állapotom: szívultrahang mitralis prolapsus-t és gyors szívverést mutatott ki, EKG nem mutat eltérést. Vérnyomás általában mindig ilyen alacsony, pulzus nyugalomban is magas. Gyakran van vashiány. Időnkénti panaszok bedobbanások, néha fájdalom. Tudom hogy általában vizsgálatot javasolnak, de jelen esetben az megvolt. A kardiológusnál általában fiatal (23 év) korom miatt letudnak annyival, hogy még fiatal vagyok nem kell aggódni. De úgy gondolom ez nem normális, hogy ilyeneket mérek Tudom hogy előfordulhat hogy hibás a mérés, de ez nem egyszer-kétszer fordul elő, hanem gyakran, tehát az kizárható. Szeretném kérdezni, hogy a fenti probléma (vérnyomás értékek közötti kis különbség) adhat e okot aggódásra a fenti vizsgálatok és állapot tükrében? Egyébként nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg, és vékony testalkatom van (53 kg) . Köszönöm a segítségét és válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza vérnyomás témában

Ez az érték bár valóban alacsony, de nem kell aggódnia. A szisztolé és a diasztolé közötti különbség nem kóros. Fogyasszon bő folyadékot, mozogjon rendszeresen, és vezessen vérnyomásnaplót, mutassa meg a háziorvosnak, így több érték is áttekinthető lesz.

Kérdés: 2012. július 11., 20:32; Megválaszolva: 2012. július 13., 16:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás