• Szívbeteg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő! 12 éve kajakozom versenyszerűen, ami nyáron napi két edzést jelent. Pár éve elkezdett a szivem néha ''kiakadni''. De nem túl gyakran. Pl. edzés közben ha mondjuk keveset melegítettem és hirtelen elrajtoltam. Vagy ha hirtelen változtattam a helyzetemet, pl bordásfalra fel vagy le jövetel közben. stb. A kiakadás alatt azt értem, hogy elkezd hirtelen rendszertelenül verni a szivem ilyen lüktető érzést keltve és mintha ki akarna szakadni kb a helyéről, olyan hevesen ver. Szinte látni is lehet ahogy ver a szivem. Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban volt ilyen. De van amikor meg huzamosabb ideig nincs. Az is előfordult már, hogy nem edzésen akadt ki, hanem pl lépcsőn jöttem lefele. Aztán meg amikor helyre áll dobban egy nagyot és utána meg néha kellemetlen érzést nyújt, mintha nem verne egy ütemet a szivem. Elég kellemetlen mert így edzeni sem tudok rendesen, mert ilyenkor muszáj megállnom különben sosem nyugszik meg és szédűlni kezdek. Valamint legutóbb emiatt kellett feladnom egy versenyt. Mi lehet a probléma? Súlyos vagy azért lehet vele edzeni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen menjen el minél hamarabb kardiológiai kivizsgálásra, esetleg sportorvoshoz a panaszával, és a vizsgálat lezárásáig a jelentős fizikai terheléstől- edzés, verseny - tartózkodjon! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 08:51; Megválaszolva: 2012. március 02., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: