• Szívprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb. három hónapja tapasztaltam először, hogy a mellkasom közepén váratlanul fellépő, pár másodpercig tartó lökést érzek, mintha egy nehéz labdát dobna neki valaki belülről. Ez egyre sűrűbben jelentkezik, és bár nem fájdalmas, de rendkívül kellemetlen és ijesztő. Többször előfordul olyan is, mintha satuban lenne a mellkasom, nyomást érzek elölről és a hátam felől is. Kb. egy hete pluszban még folyamatos szurkálást vagy kellemetlen diszkomfort érzést kezdtem érezni a szívem tájékán. Elmentem háziorvosomhoz, aki beutalót adott a kardiológiára, ahova sajnos csak két hónap múlva kaptam időpontot. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire lehet ez komoly probléma, "belefér" a két hónap várakozás a kardiológiai vizsgálatra vagy súlyosabb okai is lehetnek, amik nem biztos, hogy várhatnak? Mit tehetek ez esetben? Két kicsi gyermekem van, sokszor vagyok egyedül velük, így még inkább aggódom. Nincs diagnosztizált betegségem, nem szedek semmilyen gyógyszert. Egy éve voltam tüdőszűrésen, negatív volt. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! A panasz hátterében valószínűleg ütemen kívül érkező ütések - úgynevezett extraszisztolé- állhat. Stressz és fáradtság, sok koffein fogyasztása előhozhatja ezeket a panaszokat. Egy egyszerű EKG vizsgálat már megnyugtató lenne, melyre általában nem kell két hónapot várni, esetleg családi orvosa is meg tudja csinálni. Amennyiben súlyosabb rosszulléte van ügyeletre el lehet menni hétvégén is, illetve mentő is kihívható indokolt esetben. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. február 29., 08:14; Megválaszolva: 2012. március 02., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: