Kardiológia?

Kedves Doktor Úr/Nő! Évek óta tartó rosszulléteim vannak, és minden eddigi leletem negatív.30 éves nő vagyok, és már k.b. 5 éve szenvedek.Állandóan hányingerem van, szédülök, fáj-zsibbad a tarkóm, gyengeség-erőtlenség-és ájulásérzésem van, néha sípol a bal fülem, nehezebben kapok levegőt, és a pulzusom is magasabb egy kicsit(nyugalmi állapotban 105-110 szokott lenni)a rövidtávú memóriám teljesen rossz, hirtelen kipirosodik az arcom, és folyik rólam a víz, pedig nem magas a vérnyomásom:130/90. Ilyenkor még átlátszó foltokat is látok, a szemem előtt "úsznak".Viszont, ha lefekszem, eltelik 10-15 perc, és rohamosan javul az állapotom, szinte, mintha kicseréltek volna. Minimális megterheléskor(mondjuk felemelek egy FÉL vödör vizet), már izzadok, és nehezebben kapok levegőt, vagy ha szaladok. Voltam eddig gyomortükrözésen(pici savat találtak), endokrinológián(pajzsmirigy negatív, és női hormonok is)nőgyógyásznál(uh, és rákszűrés negatív), cukor negatív, teljes labor negatív. A jobb bokám be van vizesedve, de rtg, uh, doppler negatív.Fáj a derekam is, és a lábujjaim végei el vannak lilulva-pirosodva, de ez lehet, hogy nem ezekhez a tünetekhez kapcsolódik.. A körzeti orvosom neurológiára küld, és kardiológiára, de olyan messzi időpontokat kaptam, hogy addig is szeretnék tanácsot kérni, hogy vajon mi lehet ez? Sajnos ilyen iszonyatos rosszullétekkel járok másfél éve kivizsgálásra, csoda, hogy egyáltalán el tudok menni az adott vizsgálatokra..Több, mint egy éve már nem is dolgozom, itthon pihengetek, mint az idősek. Én már bármilyen betegségnek örülnék, ha kiderülne végre, hogy mi bajom van. Válaszát nagyon szépen köszönöm! Nikoletta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

Kedves Nikoletta! Érdemes lenne a panaszok alapján még az Ön lakóhelyéhez közeli egyetemi központban endokrin specialista szakrendelést felkeresni házi orvosi beutalóval, időpont egyeztetést követően. Amennyiben szervi elváltozás nem igazolódik a panaszokat pánik betegség is okozhatja, ennek kezelése pszichoterápiával esetleg gyógyszerrel lehetséges. Pszichiátriai szakrendelésen (nem kell beutaló) foglalkoznak a problémával. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. február 27., 20:22; Megválaszolva: 2012. február 28., 16:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE