• Szívtájékoztatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Előre is köszönöm a segítségét a tájékoztatásban. Semmi fizikális panaszom nem volt, csak annyi, hogy a lábam vizesedik és olykor légszomjam van kb. 1hónapja Echocardiographias vizsgálati eredmény: Aorta gyök:29mm Bal pitvar: 37mm Bal kamra(EDD): 44mm Bal kamra (ESD): 27mm IVS 12mm Hátsó fal 12mm EF: 68% Kiírt gyógyszer: concor 2, 5mg Reggel 1 brinaldix 10mg 3. nap 1 Nem tudom az értékek mik, és mit jelentenek. Elképzelhető, hogy ettől az értéktől vizesedik a lábam? Vízhajtó napján lemegy, de a következő napon már ismét töltődik. A vérképem értékei tökéletesek. Szeretném helyre hozni, mit tegyek. Sport szempontjából, mit csinálhatok? Szauna? Köszönöm a segítséget Tisztelettel. Zita

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Zita! A leírt szív ultrahang lelet nem ad magyarázatot a lábdagadásra. Ez egy jó lelet. Lehet, hogy visszeresség, nyirok keringési probléma, esetleg hormonális eltérés okozza a lábdagadást, de boka körüli duzzanat akár lábízületi probléma miatt is kialakulhat. Ezeket a lehetőségeket is meg kell vizsgálni. Ha nincs fájdalom, a rendszeres könnyű séta és az üldögéléskor alátámasztott láb már gyógyszer nélkül is javíthat a panaszon. Tehát, ne lógassa tartósan a lábát, ha ülőmunkát végez, óránként mozgassa át végtagjait. A légszomj hátterében lehet vérnyomás probléma, esetleg ritmuszavar is - nem erre szedi a Concort? Ezt a kérdést a kezelő orvosával kellene megbeszélni! Intenzívebb sportot ezt követően kezdjen! Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 16:15; Megválaszolva: 2012. február 10., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: