Szívremegés

Kedves Doktor Nő! A szívem környékén néha remegést érzek (mozgást).Izom remegés-e vagy más, nem tudom.Ilyenkor néha a torkomban kaparást fogok érezni és köhögnöm kell egyet. Máskor meg nem jár ilyen tünettel.Pár éve érzem, de mostanában mintha sűrűbben érezném.Egyáltalán nem jó érzés. Voltam kardiológián kétszer is.Egyszer a magas vérnyomásom miatt küldtek oda és másodjára pedig azért, mert fájt a szívem. Mint kiderült a hátamból sugárzott át a fájdalom.Ez meg van folyamatosan sajnos, de megtudom különböztetni, hogy mikor e miatt és mikor más miatt fáj a szívem környéke. A magas vérnyomás meg időnként lesz az és a stressz miatt van álítólag.De nem szedek gyógyszert, csak gyógyteákat. A koleszterinem viszont kicsit magas volt.Ez okozhat ilyen problémát? Kérdésem az, hogy ez normális érzés vagy valami nem stimmel a szívemmel? Szívinfarktust fogok kapni ilyen fiatalon? Hova kellene mennem kivizsgálásra? Köszönettel:Virág

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

Kedves kérdező! Elképzelhető, hogy ritmuszavar áll a háttérben, érdemes lenne ilyenkor ellenőrizni a pulzust (ha nincs vérnyomásmérője, a csukló belső oldalán vagy a nyakon 15 másodpercig tapintva, ha ezt 4-gyel megszorozza, megkapja a pulzusszámot), gyors-e, egyenlően vagy összevissza ver-e. Ettől függően Holter felhelyezése, kardiológiai vizsgálat jön szóba. Ilyen fiatalon, főleg nőként elég kicsi az esélye az infarktusnak, de mindenképpen indokolt megelőzésképpen odafigyelni a koleszterinre és a vérnyomásra, többet mozogni, megfelelő étrendet tartani.

Kérdés: 2011. november 03., 17:08; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás