• Veszélyes lehet az alacsony diasztolés érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy jó ideje észrevettem magamon, hogy alacsonyabb a diasztolés értékem a normálisnál, ez problémát okozhat? Ma reggel mértem, akkor volt 116/46, délután 138/74, estefele miután bevettem a gyógyszert 128/73 volt. Betaloc gyógyszerem van, de nem mindig veszem be, nem tudom ez baj-e, de gondoltam 116/46-ra nem veszem be. Általában a per értékem 45-60 között mozog, ritkán megy 60-70 közé. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e? Ritkán hidegfront esetén felmegy a szisztolé 140-145-ig. Még egy kérdésem lenne: ma feszítő érzést éreztem az orromban, ez lehet a vérnyomás miatt? Napközben nem tudom ellenőrizni, de bevettem még fél szem Betalocot, meg egy 0.25 Xanaxot és jobb lett, kezeltek 1-1,5 évig enyhe depresszióval és pánikbetegséggel, de már nem szedek gyógyszert két hónapja, csak mindig van nálam ha gond lenne. Mikor hazajöttem, mértem vérnyomást, és 120/52 volt. Sajnos ingadozó a vérnyomásom, nem tudom, mit kéne vele tenni. Az orrfeszítés mi miatt lehet? Légkondicionált gépbe dolgozok.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Nem hiszem, hogy ezek miatt az értékek miatt feszít az orra, valószínűbb, hogy a légkondi a ludas. A magas pulzusnyomás (nagy különbség a szisztolés-diasztolés között) lehet akár stressztől is, de okozhat ilyet pl. aortabillentyű-elégtelenség is. Vizsgálat nélkül nehéz kizárni, nincs-e ilyen eltérés a háttérben, érdemes lenne kardiológiát felkeresni. Miért kell szedni a Betalocot? Esetleg azt is megbeszélhetnék, kell-e továbbra is szedni, ha úgysem szedi rendszeresen.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 02., 20:57; Megválaszolva: 2011. november 03., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés