• hajzsirosodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hajam és arcbőröm mindig is a zsíros típusba tartozott, de nem jelentett túlzott problémát (hajamat 3-4 naponta mostam). Kb. 2-3 hete valami történhetett, mert a hajam annyira elkezdett zsírosodni, hogy már másnap úgy néz ki, mintha egy hete nem mostam volna meg. Enyhe hajhullás is társul hozzá, de ez szerintem még nem erős, még belefér a napi rendes hajhullásba (inkább hajmosáskor jelentkezik). Két hónapja álltam le a fogamzásgátló (Yasmin) szedésével, mert nulla libidóm volt, ami a gyógyszer elhagyásával rendeződött. Kérdésem az lenne, hogy ha a hajzsírosodás problémával endokrinológushoz fordulok, mire számíthatok? Hormonzavar is okozhatja? (Én erre gyanakszom). Van esély arra, hogy a megfelelő vizsgálatok elvégzésével javasolhat megfelelő kezelést, amivel ismét visszaszoríthatom a zsírosodást? Vagy ezt már így kell elfogadnom? A fogamzásgátló szedése alatt valóban nem zsírosodott túlzottan sem a hajam, sem a bőröm. Ez azt jelenti, hogy kizárólag így érhetem el a régi állapotot? Mert nem szeretnék ismét fogamzásgátló tablettát szedni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a zsíros haj témában

        Valószínűleg a tabletta abbahagyása okozza a panaszok fellángolását. Egyelőre javasolt külsőleg kezelni, ha egyéb komoly probléma nem társul mellé, korai még emiatt endokrinológushoz fordulni. A Node DS sampon használatát javaslom kúraszerűen.


        Kérdés: 2012. július 15., 23:02; Megválaszolva: 2012. július 16., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném kikérni véleményét az alábbiakban: 25 hetes kismama vagyok, szőke melírozott hajam van. Eddig a terhességem 4 hetében melíroztattam be a hajam (fóliás megoldással), amikor még nem tudtam, hogy...
        Jó estét! Az orrcimpámnál két oldalt apró kis erek vannak és nem tudom mitől alakultak ki. Esetleg mert sokat fújok orrot és megerőltettem? Mert a megfázás mellett még pollen allergiám is van ami miatt sokszor fújok orrot. Ilyen kis erek a...
        Tisztelt szakértő. Szeretném megkérdezni, hogy a hajbalzsam haszálata egészséges-e vagy okozhat hajhullást vagy korpásodást? Szoptatos anyuka vagyok, eddig használtam hajbalzsamot, mert nagyon nehezen tudom kifésülni a hajam, ezenkívül...
        Tisztelt Szakértő! A kérdésem összefoglalóan a következő lenne: nagy esélyem van arra, hogy a raszta miatt megritkul a hajam? Gyakran fordulnak Önhöz a praxisában raszta haj okozta traction alopecia miatt? 3...
        Szeretnék házi készitésű izzadsággátlót hasznánli, de szeretném tudni, hogy minden rendben van-e az összetevőivel. Diófalevél főzetben feloldunk szódabikarbónát (azt nem irta a recept, hogy mennyit) és néhány csepp illóolajat (zsálya...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Hallottam egy bizonyos Weinwave (TC 3000) kezelésről, amivel seprűvénákat lehet eltüntetni. Ez állítólag egy újfajta eljárás. Sajnos semmi információt nem találtam arról, hogy hol, illetve körülbelül milyen áron...
        Hajam és arcbőröm mindig is a zsíros típusba tartozott, de nem jelentett túlzott problémát (hajamat 3-4 naponta mostam). Kb. 2-3 hete valami történhetett, mert a hajam annyira elkezdett zsírosodni, hogy már másnap úgy néz ki, mintha egy hete...
        Tisztelt Doktornő! Március 1-én mechanikus billentyüt ültettek be és sikeresen meggyógyultam. amiért álldom az Orvos kezét. Viszont egy hónapra rá jöttem rá, hogy hullik a hajam, de nem gyökerestől. hanem annélkül. Nagy baj ez,...
        Csontritkulásba szenvedek, kb:6-éve, Bonviva amit injekció formájában kaptam 3-havonta. Májusba Ibandronsav vénás injekciót kaptam és a hajhullás fokozódott. Megemlíteném, hogy 33-éve festem a hajam barna színűre. Mostanában paletta nevű...
        Tisztelt Doktornő! A minap rendeltem egy mellnövelő tablettát, a neve breastfast. Évek óta küzdök kissebbrendűségi érzéssel a melleim miatt, de plasztikai műtétre nem tudom elszánni magam. Segítségét kérném, hogy Ön szerint okozhat-e...