Hajhullás, pattanások a hajas fejbőrön

Tisztelt Doktornő/űdoktor Úr! Egy ideje erősen zsírosodik a fejbőröm és a hajam - többnyire már a hajmosás után másfél nappal ragacsos. Ezzel egy időben az arcbőröm is erősen zsíros - tavaly októbertől idén márciusig szedtem a Sotret tablettát, a pattanások nagy része elmúlt (azért még mindig akadnak) , de a fejbőr és a haj zsírossága visszatért. A gyógyszer szedése óta a hajam is folyamatosan hullik. A bőrgyógyászom Dermovate-t írt fel a fejbőrömre - ezt másfél hétig naponta kétszer alkalmaztam, de abba kellett hagynom, mert a fejbőröm tele lett pattanás-szerű kelésekkel. A fejbőröm azóra is tele van velük és viszket. Mit lehet tenni ez ellen? Hogyan lehet megakadályozni a hajhullást? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza zsíros haj és fejbőr témában

Tisztelt Kérdező!

A Sotret szedése okozhat hajhullást, de ennyi idő alatt már a szervezetből kiürült, így a további hajhullás hátterében más okot kell keresni pl. szervezetben lévő góc, vitaminhiány is okozhat ilyen tüneteket. A Dermovete helyett lehet alkalmazni más receptköteles készítményeket is hajhullásra. Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost és kezdjen el szedi gyógyszertárban recept nélkül kapható vitamin komplexet.

Kérdés: 2012. október 01., 15:38; Megválaszolva: 2012. október 02., 22:00
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken