• Marihunafogyasztaa

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelr Doktor Úr/nő! Masfel honapig hetenete szivtam marihuanat, utoljara ket napja es nem szandekozom tobbet csinalni, ez egy megingas volt az eletemben. sot szeretnek teljes eletmodot valtani. Szeretnek rendszeres verado ill. Plazmaado lenni a ritka vercsoportom miatt. Arra lennek kivancsi mennyi idonek kell eltelni, hogy elmehessek plazmat/vert adni. Talan nem zartam ki magam orokre ebbol a korbol. Egyebkent a verben mennyi ideig van jelen? Amig ez kimutathato. Nem tudok eligazodni mert valahol 6-8 orat olvastam, valahol 3honapot. Szarmazhat egyebkent annak a betegnek barmi problemaja abbol, ha egy marihuanat fogyaszto ember veret kapja? Csakmert tudom, hogy a szures erre nem terjed ki, azonban ha veszelyes, akkor miert nem vizsgaljak? Koszonom valaszat elore is

        Kovácsics Bernadett válasza a marihuána/THC kimutatás témában

        Kedves 20 éves nő! Már korábbi cikkünk is foglalkozott ezzel a kérdéssel: https://www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/6382/a-thc-kiurulese A web-en is olvasható ezzel kapcsolatos cikk, mely szerint: A marihuána lassú kiürülésének legfontosabb következménye az, hogy még hosszú idővel a fogyasztás után is ki lehet mutatni a vérből, vizeletből és szövetekből, jóval azután is, hogy a pszichoaktív hatás elmúlt. Következésképpen a munkahelyi vagy másutt végzett drogtesztek még hosszú idővel azután is azonosítják a marihuánahasználókat, miután a pszichoaktív hatásoknak vége (http://drogriporter.hu/mediamonitor/kannabisz/kiurules) Mindenesetre a szakirodalom szerint 1-3 hónap a kimutathatósági idő, melyet sok tényező is befolyásolhat (pl. testzsír-százalék, a fogyasztás gyakorisága, stb.) Azon viszont fontos lehet elgondolkodni, hogy mi vezette Önt a használathoz, milyen volt az érzelmi nyomás, mik voltak a körülmények? Ui. további megingások is természetes módon várhatóak az életében, és ha szerhasználat az egyetlen megküzdési mód, akkor ezen feltétlenül érdemes lenne változtatni. (A szakirodalomban is olvasható, hogy jellemzően nem fizikai, hanem érzelmi függőséget okozhat a marihuána...) Ha feszültségeink, megingásaink vannak, megoszthatjuk akár egy közeli barátunkkal, családtagunkkal, sportolhatunk - pl. lehet egy nagyot futni, úszni, hogy kitisztuljanak a gondolataink - vagy akár hagyhatjuk lecsengeni az érzelmeinket és megpróbálhatjuk logikusan átgondolni, egy picit hátrább lépve a problémahelyzettől. Minden jót kívánok!


        Kérdés: 2016. október 25., 09:33; Megválaszolva: 2016. október 25., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A szóban forgó alkoholista egy hete még megkért, hogy vigyem el kocsival a közértbe, mert már ivott sört és így nem vezethet. Néhány napja már nem megy sehová, nem csinál semmit, csak iszik és egész nap alszik. Normális ez? Ez az...
        Tisztelt Válaszadó! Bár a családunk mindig is szerette és űzte a sportot. Ez általában igaz is. Az idősebbik sógornőmnek 4 fiú gyermeke van. Ebből a két kicsi (ikrek; 12) versenyszinten sportol (egyik kosarazik, a másik kézilabdázik). A két...
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.