Marihunafogyasztaa

Tisztelr Doktor Úr/nő! Masfel honapig hetenete szivtam marihuanat, utoljara ket napja es nem szandekozom tobbet csinalni, ez egy megingas volt az eletemben. sot szeretnek teljes eletmodot valtani. Szeretnek rendszeres verado ill. Plazmaado lenni a ritka vercsoportom miatt. Arra lennek kivancsi, mennyi idonek kell eltelni, hogy elmehessek plazmat/vert adni. Talan nem zartam ki magam orokre ebbol a korbol. Egyebkent a verben, mennyi ideig van jelen?, Amig ez kimutathato. Nem tudok eligazodni mert valahol 6-8 orat olvastam, valahol 3honapot. Szarmazhat egyebkent annak a betegnek barmi problemaja abbol, ha egy marihuanat fogyaszto ember veret kapja? Csakmert tudom, hogy a szures erre nem terjed ki, azonban ha veszelyes, akkor miert nem vizsgaljak? Koszonom valaszat elore is

Kovácsics Bernadett válasza marihuána/THC kimutatás témában

Kedves 20 éves nő! Már korábbi cikkünk is foglalkozott ezzel a kérdéssel: A web-en is olvasható ezzel kapcsolatos cikk, mely szerint: A marihuána lassú kiürülésének legfontosabb következménye az, hogy még hosszú idővel a fogyasztás után is ki lehet mutatni a vérből, vizeletből és szövetekből, jóval azután is, hogy a pszichoaktív hatás elmúlt. Következésképpen a munkahelyi vagy másutt végzett drogtesztek még hosszú idővel azután is azonosítják a marihuánahasználókat, miután a pszichoaktív hatásoknak vége () Mindenesetre a szakirodalom szerint 1-3 hónap a kimutathatósági idő, melyet sok tényező is befolyásolhat (pl. testzsír-százalék, a fogyasztás gyakorisága, stb.) Azon viszont fontos lehet elgondolkodni, hogy mi vezette Önt a használathoz, milyen volt az érzelmi nyomás, mik voltak a körülmények? Ui. további megingások is természetes módon várhatóak az életében, és ha szerhasználat az egyetlen megküzdési mód, akkor ezen feltétlenül érdemes lenne változtatni. (A szakirodalomban is olvasható, hogy jellemzően nem fizikai, hanem érzelmi függőséget okozhat a marihuána...) Ha feszültségeink, megingásaink vannak, megoszthatjuk akár egy közeli barátunkkal, családtagunkkal, sportolhatunk - pl. lehet egy nagyot futni, úszni, hogy kitisztuljanak a gondolataink - vagy akár hagyhatjuk lecsengeni az érzelmeinket és megpróbálhatjuk logikusan átgondolni, egy picit hátrább lépve a problémahelyzettől. Minden jót kívánok!

Megválaszolva: 2016. október 25.

Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek

Hogyan juttassunk orvoshoz egy...
Tisztelt Címzett! Egy, a családban előforduló alkoholista beteggel kapcsolatban teszem fel kérdésemet. Kb. fél éve havi rendszerességgel előfordul, hogy 1-1...
Gyógyszer alkamazás
Jó napot. Az a gondom, Hogy felkerestem egy addiktológust, de nem sok a bizalmam hozzá, és miután úgy írta fel a Frontint, hogy meg se kérdezte a májfunkciós...
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint. 3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve többen is...
Hirtelen sóvárgás
Jó napot Egy olyan dolog történt velem, hogy nemrég hagytam abba a dohányzást és már másfél éve, hogy nem használom a nikotin pótló szereket sem Eddig...
Alkoholizmus
A szóban forgó alkoholista egy hete még megkért, hogy vigyem el kocsival a közértbe, mert már ivott sört és így nem vezethet. Néhány napja már nem megy...
Alkohol függőség, alkoholizmus? 16-17...
Tisztelt Válaszadó! Bár a családunk mindig is szerette és űzte a sportot. Ez általában igaz is. Az idősebbik sógornőmnek 4 fiú gyermeke van. Ebből a két kicsi...