ellenőrzés

Tisztelt Orvos, Káros szenvedélyem a kávé (2-3 csésze) és az alkohol (napi 3-4 sör vagy 1-2 üveg bor) . Szoktam vérvételre illetve hasi uh-ra járni, eddig nem volt gond, milyen gyakran menjek, hogy az esetleges negatív változásokat nagy eséllyel időben észrevegyem? (csak nagyjából kérdezem, tudom, hogy egyénfüggő) válaszát köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza alkohol és kávé káros hatásai témában

Kedves kérdező! A legjobb lenne, ha csökkenteni tudná a napi kávé és alkoholfogyasztását (1-2 kávé, 1 üveg sör vagy 1 pohár bor) és akkor nem kellene aggódnia, hogy károsítja a szervezetét. Egyenként eltérő, hogy milyen mennyiségű alkohol és mennyi idő alatt okoz maradandó vagy kimutatható változásokat a szervezetben, így pontosan az ellenőrzések gyakoriságát sem lehet megmondani. Évente általános orvosi vizsgálat, labor, EKG, mellkas röntgen vagy tüdőszűrés, hasi ultrahang mindenkinek ajánlott.

Kérdés: 2012. július 31., 14:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 15:18
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint.3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve...
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? ...
Marihuana stb