Hirdetés
      • Roncs vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr! Gyógyszerfüggő vagyok, erős nyugtatókat, altatókat szedek10-esével, néha még többet is. Az orvosokat, akik ezt felírták, nem érdekeltem, elég volt arra hivatkozni, hogy nem tudok jól aludni, vagy vizsgaidőszak van, vagy tökmindegy. Az okokat nem próbálták megfejteni.Eleinte persze betartottam az utasításokat, hogy miből mennyit, aztán ahogy hozzászokott a szervezetem, már én emeltem az adagomat, hogy megkapjam ugyanazt az érzést, amit korábban kevesebbtől.Időnként pár hétre abbahagytam, mert észbe kaptam, hogy ebből baj lesz, de elég volt egy apró probléma, hogy újból visszanyúljak.Sosem csökkentve, hanem egyből hagytam abba, mert úgy éreztem, hogy ha kevesebbet veszek be, az olyan, mintha be se venném.De akkor hogyan? Amúgy én mindig este egy dózisban veszem be ezeket, vajon másképp hatna, ha elosztanám egy nap? A lényeg viszont, hogy azokat az okokat, amelyek ebbe az irányba tereltek, az agyamban kellene helyreraknom, csak azt sem tudom, hol keressem.Tulajdonképpen mindig mindent rosszul csináltam.Soha nem volt önbizalmam(csak a bogyóktól lett néha eleinte), emlékszem, hogy általános iskolás koromban az utcán megkérdezték tőlem, hogy mennyi az idő, mire én zavarba jöttem és nem tudtam megszólalni. Ma sem tudok szóban kommunikálni, általában keveset beszélek, mert úgy érzem, ha megszólalok, akkor hülyeséget mondok, amit számtalanszor bizonyítottam is.Valahogy sosem sült el jól, nem tudtam magamat úgy kifejezni, ahogy akartam.Érdekes, hogy van egy-két ember, aki ezt el sem tudja rólam képzelni, mert előttük megnyílok valamiért, de fogalmam sincs, hogy mi van bennük, ami ezt váltja ki belőlem. A párkapcsolatban sem alakultak sokkal jobban a dolgok. Mindig olyanokba lettem szerelmes, akik bántottak, ill.olyanokkal létesítettem kapcsolatot, akikbe nem voltam szerelmes, de nyugodt életet tudtak nyújtani. Most is egy ilyen kapcsolatban vagyok, mert nálam a szerelem és fájdalom egymás szinonimáivá váltak.Nem vagyok boldog, de ha nem lenne, boldogtalan lennék.Folyt.:2000 karakterig, pedig sok mindent írnék még.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a gyógyszerfüggés témában

        Kedves Kérdező! A szorongásoldó gyógyszerektől való függőség komoly probléma. Ezt egy megfelelő antidepresszáns beállitással lehetene talán áthidalni, és segiteni a leszokásban. A lelki problémáin pedig pszichoterápiás kezelés segitene. Javaslok olyan módszert, ahol nem kell sokat beszélni, pl. mozgásterápia, művészetterápia vagy pszichodráma. Keressen magának evvel foglalkozó szaksegitséget.


        Kérdés: 2012. május 31., 20:23; Megválaszolva: 2012. június 05., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A szóban forgó alkoholista egy hete még megkért, hogy vigyem el kocsival a közértbe, mert már ivott sört és így nem vezethet. Néhány napja már nem megy sehová, nem csinál semmit, csak iszik és egész nap alszik. Normális ez? Ez az...
        Tisztelt Válaszadó! Bár a családunk mindig is szerette és űzte a sportot. Ez általában igaz is. Az idősebbik sógornőmnek 4 fiú gyermeke van. Ebből a két kicsi (ikrek; 12) versenyszinten sportol (egyik kosarazik, a másik kézilabdázik). A két...
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció