Szaruhártya műtét után

Tisztelt Dr.! Szaruhártya átültetésen estem át február 17.-én, hazaengedtek 25-én. Mennyi az átlagos letisztulás, a pirosság elmúlása? Lehet-e olyan, hogy egyik nap "fehérebb" másik nap pirosabb a szem? Azzal bocsátottak el ha jobban bepirosodik vissza kell menni.És nem tudom eldönteni, hogy az a "jobban" az mégis mit takar? Miért baj az ha jobban bepirosodik mint amikor a kórházból hazaengedéskor volt? Esetleg ez egy nagyobb gyulladás jele lehet vagy a szervezet nem fogadja be? Meddig kell odafigyelni a hajolgatásra? Varrat szedés az fél év múlva is lehet vagy csak egy év eltelte után javasolt általában. Fogat húzni, tömni lehet-e, ennek nincs esetleg káros hatása a szemre? Megfájdult ugyan is az egyik gyökérkezelés alatt lévő fogam.És nem tudom a fogorvos mit is fog majd kezdeni vele, de vannak félelmeim és ezért érdekelne ez még. Köszönöm a válaszát! Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szaruhártya témában

Tisztelt kérdező! Az elején (legalább 6 hét, de inkább 3 hónap) nagyon nagy figyelmet igényel a szaruhártya átültetés után a szem. Minden erőlködésre, hirtelen lehajlásra stb. vigyázni kell. A gyógyulás, feltisztulás, a beültetett korong befogadásának folyamata egyénenként változó. A pirosodást, fokozott ereződést és az intenzív szürkévé válást biztosan észlelni fogja. Inkább többször (akár feleslegesen is) jelentkezzen kontrollon, mint, hogy elkésne. A fogászati kezelésnél esetlegesen a gócot jelentő fog megpiszkálása jelenthet gondot meg a fizikai igénybevétel (inkább húzásnál) . Meg kellene beszélni, hogy a szükséges kezelés antibiotikum védelem alatt történne.

Kérdés: 2011. február 26., 18:06; Megválaszolva: 2011. március 03., 06:53
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák