• Szemhéj duzzanat nem múlik a Floxaltól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Pár hete kezdődő szemhéjduzzanatra 11 nappal ezelőtt Floxal cseppet és kenőcsöt írtak fel.10 napja használom, de nem veszek észre semmi javulást.Lehet, hogy mégsem bakteriális eredetű? Ma vissza akartam menni, megmutatni az orvosnak, de közölték, hogy kérjek időpontot(3 hétre adnak)és majd akkor megnézi.

        Tudna tanácsot adni, hogy mit csináljak? Használjam-e továbbra is a Floxalt? Állítólag árpa, és meg kell érnie, amit ez a kenőcs elősegít.Ez kb.mennyi idő lehet? De a másik szemem alatt is dagadt.Olyan, mintha két táskát hordanék állandóan.És kicsit fájdalmas is. Arcüreg röntgenen nem látszott semmi eltérés. Mi okozhat még szem környéki duzzanatot?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéj duzzanat témában

        Tisztelt kérdező! 10 napi megfelelően használt antibiotikum tartalmú csepp már feltétlenül ki kellett volna fejtenie a terápiás hatását. Fontos lenne feltétlenül a minél hamarabbi kontroll vizsgálat (a leleten nem szerepelt a kontroll időpontja? ), mert ha árpa akkor valószínűleg már megérett a megnyitásra, mert nem reagál lényegesen a cseppentésre vagy esetleg más jellegű a duzzanat (pl. allergiás) vagy esetleg új, gyulladás csökkentővel kombinált cseppre lenne szükség. A Floxal csepp használatát felfüggeszteném és jelezném a diszpécsernek aki az előjegyzést adja, hogy gyulladt a szem és szükséges a soron kívüli kontroll. Emellett néhány szisztémás betegség is okozhat duzzadt, táskás alsó szemhéjakat - szív és keringési betegségek, oedema hajlam, pajzsmirigy betegségek stb. így érdemes lenne ezeket is kizárni.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 21:04:35; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: