• Fájó szem

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő!

        A tegnapi napon hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon fáj a bal szemem, a szemgolyóm, feszülő érzést tapasztaltam,  észrevehetően meg volt duzzadva a szemem a jobb oldalihoz viszonyítva és az erek is eléggé látszottak. A nap folyamán a tünetek csillapodtak, estére pedig alig észrevehető fájdalom maradt. Ma reggelre minden tünet elmúlt, időnként tapasztalok enyhe fájdalmat rövid időre, de semmi egyéb tünet nem jelentkezik. Kettő okra gyanakodtam, ami közrejátszhatott a probléma kialakulásában: 1. körülbelül egy hete kezdtem szedni ginseng és l-karnitine-t tartalmazó multivitamint, aminek következtében rosszul aludtam, minden nap hajnalban erős szívdobogással ébredtem,  ezáltal nem pihentem ki magam esténként, a nappali fáradtságot pedig elnyomta a tabletta 2. rendszeresen járok konditerembe, de egészséges határokon belül edzek, nem erőltetem túl magam. Kérem segítsen, mi lehetett ez a szemprobléma, mi okozhatta ezt illetve szükséges-e elmennem kivizsgálásra.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! A feszülő érzés, fájdalom, tágabb erek hátterében több szemészeti betegség is állhat: pléldául zöldhályog (emelkedett szenyomás), enyhe gyulladás stb. Mivel ilyen gyorsan megszüntek a tünetek, panaszok inkább az emelkedett szemnyomásra gyanakodnék. Fontos lenne ellenőrízni a vérnyomást és emellett kivizsgálni szemészeti szempontból zöldhályog irányába. Ha igazolódik esetleg a zöldhályog akkor nagyon fontos megnézni a különböző gyógyszerek, táplálékkiegészítők összetételét, esetleges hatását a betegségre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-07 22:11:26; Megválaszolva: 2010. február 07., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: